A kutyám tegnap megtámadott egy macskát azóta bekattan ha macskát lát, mit tegyek?
Ha látja a macskát és feszül, "rúgd" meg az oldalát (szóval, ne erőből, csak érintsd meg a lábfejeddel/térdedde - attól függ mekkora eb - a horpaszát, ha nem működik akkor egy picit erősebben de ne okozz fájdalmat)
Ez a legtöbb esetben kibillenti a kutyát a fókuszból, amint nem a macskára figyel erélyesen tiltsd.
Ha valahol a közeletekben sétál a macska, akkor mondjuk megállsz és megvárod, amíg odébb áll. Utána indulsz tovább a kutyával, ha felpörög, rászólsz és addig toporogtok egy helyben, amíg vissza nem vesz egy kicsit.
Ha meg ül a macska mondjuk egy kertben és esze ágában sincs megmozdulni, akkor te mész távolabb a kerítéstől, ha kell, elvonszolod a kutyát. Nyakörvénél megfogod és elvezeted pár méterre, erővel.
Nem ártana gyakorolni tisztes távolságból (kertben ülő, mindent letojó macskával ezt lehet)a "hagyd" vezényszót. Olvass utána, hogyan kell tanítani.
Nekem terrierem van, eleinte ha macskát látott pórázos séta közben, teljesen megőrült, szétszedte volna. Hiába volt messze a macska. Elértük, hogy ha póráz nélkül sétálunk és odakeveredik 5-6 méteres távolságba egy macska, akkor a kutya szuggerálja de simán le tudom hívni róla. Közelebbi macskával még nincs tapasztalat (remélem nem is lesz).
#1 ez Césár Milán trükk ugyi?
Különben tényleg müködik, legalábbis a sorozatban.
1-es vagyok, nem Caesar-tól tanultam ezt a módszert.
Nekem is "kemény" kutyám van, roti-németjuhász, eszébe sincs megkapni (plusz nem is tenné meglepetésből, ez nem olyan szituáció)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!