Megtámadott ma egy nagytestű kutya, miért tehette?
Igen, hibás volt: a gazdája, mert póráz nélkül enged szabadon mozogni egy kontrollálhatatlan ráadásul veszélyes kutyát.
Gondolom a kutya úgy érezte, veszélyt jelentesz rá vagy a gazdájára, és/vagy a futás keltette fel benne a vadászt, vagy egyszerűen csak rosszul szocializált, és eleve támadóan lép az emberekkel. Akármelyik igaz, a gazdájának nem lenne szabad szabadon engednie, ha nem tud parancsolni neki.
Sok dolog lehetett a kutya fejében. Nekem az a tippem, hogy egy domináns kutya veszélyesnek ítélt téged és védte a gazdit, aki szeinte gyenge és nem tudja megvédeni magát.
Ha rendben van a rangsor, a kutya a gazditól várja a védelmet, nem fordítva. (Kivéve, ha személyvédelmi kiképzést kapott, de ez más téma)
Off.: Kutyásként nagyon pipa vagyok azokra a gazdikra, akik olyan kutyát választanak maguk mellé, akit aztán képtelenek megnevelni, a fejükre nő és így veszélyessé válik. Még egy csivava is válhat veszélyessé, de az sokkal kisebb baj, mint egy 50 kg-os jószág.
És az ilyen esetek miatt szív az összes kutyás. Mert már teljesen páriának érzem magam a két kutyámmal. Megkaptam már, hogy telekakilják a várost (én kínosan ügyelek arra, hogy minden kis kakimorzsát eltakarítsak utánuk), meg hogy milyen veszélyesek a kutyák az emberre (nagyon veszélyes az én két kb. 14 kg-os vadállatom)
Bocs az off-ért, de lenne egy-két szavam a bácsihoz.
Az volt a szerencséd hogy mivel van kutyád, megismerted a lelki világukat és ezért nem úgy cselekedtél ami mégjobban előhozta volna a kutyából a vadászösztönt. Nem mindenki tudta volna megőrizni így a hidegvérét és például menekülésbe kezdett volna. A kutyának meg nem is kellett volna több, a menekülő zsákmány látványa mégjobban felhergeli.
Sokat kerékpározok a természetben és több alkalommal engem is az mentett meg hogy gyerekkoromban volt kutyám és jól megismertem a kutya lelki világát. Például egyszer egy egész falka németjuhász rontott felém. Majd a gazdája értetlenül azt kérdezte tőlem hogy-hogy nem téptek szét. Ez a kérdés azt jelenthette hogy mást már széttéptek?
Egész egyszerűen azért tette, mert tojik a papára. Gondolod, hogy ott van tekintélye a bácsikának? A kutyája nem tekint rá támaszként, követendő vezérként, nem adja át a döntési jogot a bácsinak, mert nem érzi rá méltónak. Inkább intézi ő a falka védelmében. Ezért ő védi a falkát. Kinn voltak az erdőben, az egy kutyának amúgy is másabb közeg, erre te odakocogtál és megálltál, nézelődtél, feléjük is. Aztán egyszer csak elindultál feléjük.
Felelőtlenség ennyire hagyni egy kutyát a fejünkre nőni, a bácsikának sürgősen át kellene vennie a vezető szerepet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!