Hogy szoktassam le? (Német juhászkutya)
Ha ugrál, megszidod, vagy nem figyelsz rá, ellépsz.
Ez az ugrálás azért lehet, mert mikor kicsi volt, és ugrált ti simiztétek, mert olyan aranyos volt.
-Ha rádugrik, megütöd (de ezt nem ajánlom,mert nem vagyok híve a verésnek).
-Ha rádugrik, nem figyelsz rá, nem állsz meg, elmész,nem figyelsz rá.
-Ha rádugrik, hátra lépsz egyet. Vagy ha látod hogy ugrik, hátralépsz, így nem tud rádugrani.
Egy idő után megunja, és abbahagyja ;)
Sok szerencsét!!! (:
MOst kamaszodik, most próbálgatja a határokat, most próbálja megmutatni, hogy az akarata erősebb a tiednél. Ne hagyd neki, ideje elkezdeni betartani a szigorúbb szabályokat, még időben vagy mielőtt a fejedre nőne. Ha úgy érzed kezelhetetlen, sokat fog segíteni ha elolvasod ezt a könyvet: www.scribd.com/doc/8027039/Jan-Fennel-Kutyapszichologia
Nem instant tanácsok, hanem kicsit sztorizgatós, emiatt én is letettem az elején, de ha végig olvasod megértesz és elsajátítasz egy olyan gondolkodás módot, ami biztosíthatja a harmónikus kapcsolatot közted és a kutya között, és segít egy mindkettőtök számára kényelmes élet kialakításában.
Legjobb megoldás: nem foglalkozni vele. Hazamész, ugrál, te rá se nézel, nem is foglalkozol vele, hozzá sem érsz. Előbb-utóbb abba hagyja. Aztán vársz egy darabig, miután lenyugodott, és akkor hívod magadhoz. Egyébként, ezt én is a fentebb linkelt könyvből vettem, de be fog válni.
A másik lehetőség: erővel leszoktatni. Ez is működhet, de hiába működik, az erőszak nem jó megoldás. Nem ajánlom hát.
Köszönöm a sok választ.:D Itt egy kép róla.:D itt még 6 hónapos.:)
file:///C:/Users/X/Desktop/Hector/DSCF3019.JPG
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!