Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudnék rávenni egy...

Hogyan tudnék rávenni egy öreg kutyát arra, hogy "bemásszon" a kocsiba? Mert elaltatni nem akarom.

Figyelt kérdés
Ez egy dilis kérdés tudom, csak hirtelen fogalmaztam... :) a lényeg az, hogy költözök holnap és van egy öreg kutya, aki egész nap csak fekszik, nem is szaladgál meg semmi, csak egyik helyről a másikra fekszik. hozzám csak 3 éve került, akkor is már öreg volt, de nem hagyom ott abban a házban ahol felnőtt, hanem viszem magammal. de nagyobb kutya, mint egy bernáthegyi és a nyakörvet meg a pórázt nem viseli el, sőt elszalad vagy morog. gondoltam, hogy elhívnám az állatorvost hogy oltsa be hogy aludjon egy-két órát, úgy könnyebb berakni a kocsiba, de nem hiszem, hogy ez jót tenne egy öreg kutyának. mit tanácsoltok? valami jó ötlet erre? hogyan vegyem rá? nem tudok mit kitalálni....
2010. júl. 1. 10:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Kedvenc kajájával becsalogatod?
2010. júl. 1. 10:31
 2/11 anonim ***** válasza:
51%

Csak úgy tudod ha semmi képpen sem akar menni hogy nema dsz neki egésznap enni, majd mikor indultok akkor eg jó falattal becsalod az autóba.

A mienk is utál autózni. igaz térdig ér csak, apu az oltásoknál bedobj a teherató hátuljába és kibírja. de azt vettem észre ott jobban szeret mint a személykocsiba.

2010. júl. 1. 10:34
 3/11 A kérdező kommentje:
jó de ő már tizenéves, ott lakik azóta, soha nem vitték sétálni az előző gazdik meg semmi, szóval ott élte le az életét. én azért akarom elvinni mert megszerettem és ő is engem, akár milyen idős is. hát a jó kajcsival már próbálkoztam nála, mikor akartam valamit és erre már rájött, így ha ezt megérzi, akkor már menekül, mert tudja hogy valamit akarok vele csinálni. szóval nem tudom, de azért majd megpróbálom, hátha.... köszönöm!
2010. júl. 1. 10:37
 4/11 anonim ***** válasza:

szia!

hamár nagyon öreg nem biztos hogy az ideiglenes altaltást kibírná de én nem tudom majd az állatorvos tud neked konkrét választ adni:)

én is az ételt mondanám:)

sok szerencsét

2010. júl. 1. 10:45
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem elég betuszkolni, azt is meg kell oldani, hogy ha már bent van, ne pánikoljon az úton. Én mindenképp az elbódítást javasolnám. Az állatorvos tud adni olyan anyagot, amit megeszik a kutya és kicsit kábult lesz tőle. Nem alszik el, csak teljesen leszedálja és nem balhézik az úton. Az ő és a ti testi épségetek is megér ennyit.
2010. júl. 1. 11:06
 6/11 MME ***** válasza:
Mennyi időd van rá, hogy elérd ezt az eredményt?
2010. júl. 1. 12:01
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha holnap költözöl tényleg kérj inkább valami nyugtatót a dokitól, nem kell nagyon erős. És már ne nagyon adj neki enni, nehogy rosszul legyen az úton, problémás kutyust éhesen autóztatunk.

Pár nap alatt talán rá tudnád venni, de holnapig ez a legjobb megoldás.

2010. júl. 1. 12:25
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy olyan idős kutya, amelyik nem ismeri az autót, a pórázt, soha nem volt sétálni, soha nem ment ki a kapun, azt nem lehet jutalomfalattal kocsiba ültetni.

Az utazás is iszonyú nagy sokk lenne neki, teljesen kiborulna tőle, halálra stresszelné magát.

Inkább bódítsa el az állatorvos. Az altatás és a bódítás nem ugyanaz, a bódítást egy idős kutya is kibírja.

Mondjuk, ha szívbeteg vagy keringési problémái vannak, akkor kicsit necces a dolog.

2010. júl. 1. 13:48
 9/11 anonim ***** válasza:
47%
Rakj rá szájkosarat aztán többen emeljétek be a kocsiba. Szerintem ha ilyen öreg nem fog nagyon pánikolni.
2010. júl. 1. 16:01
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerinted egy idős ember nem tud félni, kétségbe esni, pánikolni???

A félelem, a bizonytalanság nem a kor függvénye, ezt nagyon rosszul gondolod.

Minél öregebb egy berögződés, egy rossz szokás, egy hosszú éveken át tartó tapasztalatsor, annál nehezebb azt felül írni. Erre nagyon jó példa a legtöbb idős ember kutyához való hozzáállása: a láncon tartás ("nem is kell más a kutyának, jó az így neki").

2010. júl. 2. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!