Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha anya nem engedi meg, mégis...

Ha anya nem engedi meg, mégis hogyan tartsak kutyát? A Dán Dogok tetszenek.

Figyelt kérdés
2019. febr. 6. 19:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
96%
Vegyél magadnak házikót, mint ahogy én is vettem. Nekem sem engedtek a szüleim kutyát tartani, bár én 19 évesen a saját lábamra álltam, aztán lett kutyám is.
2019. febr. 6. 20:38
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de egy ekkora kutyának az eltartása annyiba kerül, hogy ha azt az összeget félretennéd, rövidesen tudnál magadnak házikót venni. Annyit eszik, mint egy ló. A féreghajtó, kullancsirtó is mind-mind testsúly függő. Pl. ami egy ölebnek 4000 Ft, az egy Dognak 20000. Ezek is havi kiadások. Ráadásul a német dogok sajnos nagyon rövid életűek. Érzékeny az egészségük, viszont egy kölyök vételára több százezer Ft.

Nem lebeszélni akarlak, csak nem tudom, hogy belegondoltál-e abba, hogy milyen anyagi kiadásokkal jár egy 70 kg-os kutya. Ráadásul a rövid szőre és az ízületei miatt csak bent tartható. Ha anyukád takarít, akkor nem csoda, ha nem szívesen vállalná a kutyatartással járó gyakoribb takarítást.

2019. febr. 6. 22:14
 13/17 A kérdező kommentje:
Azért azt nem hiszem, hogy egy ház árát eszik meg. Mivel egy ház alsó hangon 15 guriga.
2019. febr. 6. 22:25
 14/17 anonim ***** válasza:
96%
Félelmetes hogy 30 évesen ilyen mentalitásod és ennyi eszed van, már ne is sértődj meg.
2019. febr. 6. 22:27
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem anyukád azt gondolja, hogy még éretlen vagy egy kutyához. És a csekély, de annál egyszerűbb megnyilvánulásaidból teljesen egyet értek.

Mellesleg egy német dog (ugyanos ez a fajta neve, nem pedig dán dog, egy kicsit utána nézhettél volna) havi 30.000-40.000 alatt nem fog kijönni.

2019. febr. 7. 07:52
 16/17 A kérdező kommentje:
30-40 havonta simán menne. Nincs csajom se.
2019. febr. 7. 09:15
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem neked nem való kutya. 30 éves vagy, de a szüleid nyakán lógsz. Ezzel nem is lenne baj, de egy értelmes gondolat nem jön ki a fejedből, a megszólalásaid alpáriak, és számalmasan apró szókincsed a szlengszavakig terjed ki. Egy kutyát nem csak etetni kell, de felelősségteljesen gondozni, nevelni, ellátni is, amihez egy csöppnyi ész és önállóság is szükségeltetik.

Mellesleg kiválasztottad a legdrágább és legköltségesebb kutyafajtát, akik még betegesek is.

De van egy sanda gyanúm, hogy te ugyanaz a szerencsétlen vagy, aki már egyszer feltett egy ugyanilyen kérdést, csak ott kihagyta, hogy német dogot óhajt, aztán ott hisztiztél, mikor írták, hogy majd a saját házadban tartasz kutyát.

2019. febr. 7. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!