Ha anya nem engedi meg, mégis hogyan tartsak kutyát? A Dán Dogok tetszenek.
Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de egy ekkora kutyának az eltartása annyiba kerül, hogy ha azt az összeget félretennéd, rövidesen tudnál magadnak házikót venni. Annyit eszik, mint egy ló. A féreghajtó, kullancsirtó is mind-mind testsúly függő. Pl. ami egy ölebnek 4000 Ft, az egy Dognak 20000. Ezek is havi kiadások. Ráadásul a német dogok sajnos nagyon rövid életűek. Érzékeny az egészségük, viszont egy kölyök vételára több százezer Ft.
Nem lebeszélni akarlak, csak nem tudom, hogy belegondoltál-e abba, hogy milyen anyagi kiadásokkal jár egy 70 kg-os kutya. Ráadásul a rövid szőre és az ízületei miatt csak bent tartható. Ha anyukád takarít, akkor nem csoda, ha nem szívesen vállalná a kutyatartással járó gyakoribb takarítást.
Szerintem anyukád azt gondolja, hogy még éretlen vagy egy kutyához. És a csekély, de annál egyszerűbb megnyilvánulásaidból teljesen egyet értek.
Mellesleg egy német dog (ugyanos ez a fajta neve, nem pedig dán dog, egy kicsit utána nézhettél volna) havi 30.000-40.000 alatt nem fog kijönni.
Szerintem neked nem való kutya. 30 éves vagy, de a szüleid nyakán lógsz. Ezzel nem is lenne baj, de egy értelmes gondolat nem jön ki a fejedből, a megszólalásaid alpáriak, és számalmasan apró szókincsed a szlengszavakig terjed ki. Egy kutyát nem csak etetni kell, de felelősségteljesen gondozni, nevelni, ellátni is, amihez egy csöppnyi ész és önállóság is szükségeltetik.
Mellesleg kiválasztottad a legdrágább és legköltségesebb kutyafajtát, akik még betegesek is.
De van egy sanda gyanúm, hogy te ugyanaz a szerencsétlen vagy, aki már egyszer feltett egy ugyanilyen kérdést, csak ott kihagyta, hogy német dogot óhajt, aztán ott hisztiztél, mikor írták, hogy majd a saját házadban tartasz kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!