Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akinek diszpláziás a kutyája!...

Akinek diszpláziás a kutyája! Mik voltak az előjelek arra, hogy leszűressétek, hogy tényleg DP-ről van szó?

Figyelt kérdés
2010. jún. 30. 22:35
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem itt a legokosabb megoldás bejelentkezni egy röntgenre, aztán ott azonnal kiderül. Ne riogasd magadat előre, nem tesz jót. Nyugodtan jelentkezz be dokihoz, meséld el aggodalmaidat, majd a vizsgálaton minden kiderül.
2010. jún. 30. 22:55
 2/7 A kérdező kommentje:
Én még cska most készülök egy kutyust beszerezni, valószínű hogy menhelyi lesz és kölyök így esetleg ha nála fel lépne ilyen( az előző kutyámat elkellett altatni, bár igaz ő öregen jelent meg, és egyik percről a másikra nem tudott talpra állni) így szeretném időbene elkapni ezért kérdezem :)
2010. júl. 1. 00:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia! Az én kutyámnak csípőízületi dp-je van. Nála úgy vettem észre, hogy elkezdte emelgetni az egyik hátsó lábát, utána már alig akarta használni. Így azonnal elvittük, meglett röntgenezve, kapott szurit, gyógyszert, tápváltás egyből plusz zöldkagylókivonatot kap. Most úgylátszik minden rendben, használja ugyanúgy a lábát, csak egy kicsit riszál.
2010. júl. 1. 00:16
 4/7 MME ***** válasza:

Ajánlom neked: diszplazia.hu

Elkezdtem írni a választ, de aztán rájöttem, hogy ott mindent, de tényleg mindent megtalálsz. A tartalomjegyzékből kiválaszthatod, van a te kérdésedre is "fejezet", de találsz még ott mellette sok hasznos és érdekes információt a témáról.

Mindenesetre, én azt ajánlom, hogy minden kutyát, amely hozzád kerül, kétszer alapból, elvből vizsgáltass. Az első diszpláziaszűrés 6 hónapos korban ideális, de ha addig tünetmentes volt, és nem vitted, a második esedékes alkalommal, azaz egy/másfél éves kora körül mindenképp. És akkor már, ha elviszed szűrésre, tényleg érdemes csípőízületit és könyökízületit kérni egyszerre.

2010. júl. 1. 06:43
 5/7 anonim ***** válasza:
Ne várd meg, hogy már fizikai jele legyen! Csináltasd meg a röntgent és akkor legalább tudod, hogy mire számíthatsz.
2010. júl. 1. 06:44
 6/7 anonim ***** válasza:

Azon kevesek közé tartozom, akik menhelyről fogadtak örökbe, és diszpláziás a kutyájuk.

Nekem az vált gyanússá, hogy nem mozog magától, csak fekszik egész nap a sétákat leszámítva, sosem áll fel a két hátsó lábára, ha fut, nyuszizva teszi, a mozgása ügyetlen, koordinálatlan. Mondjuk ő súlyos dp-s.

Kutyája válogatja, más súlyos dp-s meg tünetmentes, és vígan agility-zik. Más kutya meg már enyhe dp-vel visít, ha rosszul lép.

Nagyon egyedi betegség, minden kutyánál egy kicsit mások a tünetek.

Keverékeknél nem jellemző, menhelyen önkénteskedek, az 500-600 kutyából, akivel eddig találkoztam, eddig 2-3 volt dp gyanús.

Ha félsz tőle, és van pénzed rá, szűresd le örökbe fogadás után, az a tuti.

2010. júl. 1. 14:09
 7/7 anonim válasza:
Szia.Nekem Rotim van és két éves volt amikor nem akart felkelni amikor mentünk volna sétálni.Egyből vittem dokihoz és sajnos diszpláziás lett.Hétévesen emelte a lábat ,mind a két csipöje rossz.De most ünnepeltük a tizedik szülinapját.
2010. júl. 7. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!