Akinek diszpláziás a kutyája! Mik voltak az előjelek arra, hogy leszűressétek, hogy tényleg DP-ről van szó?

Ajánlom neked: diszplazia.hu
Elkezdtem írni a választ, de aztán rájöttem, hogy ott mindent, de tényleg mindent megtalálsz. A tartalomjegyzékből kiválaszthatod, van a te kérdésedre is "fejezet", de találsz még ott mellette sok hasznos és érdekes információt a témáról.
Mindenesetre, én azt ajánlom, hogy minden kutyát, amely hozzád kerül, kétszer alapból, elvből vizsgáltass. Az első diszpláziaszűrés 6 hónapos korban ideális, de ha addig tünetmentes volt, és nem vitted, a második esedékes alkalommal, azaz egy/másfél éves kora körül mindenképp. És akkor már, ha elviszed szűrésre, tényleg érdemes csípőízületit és könyökízületit kérni egyszerre.

Azon kevesek közé tartozom, akik menhelyről fogadtak örökbe, és diszpláziás a kutyájuk.
Nekem az vált gyanússá, hogy nem mozog magától, csak fekszik egész nap a sétákat leszámítva, sosem áll fel a két hátsó lábára, ha fut, nyuszizva teszi, a mozgása ügyetlen, koordinálatlan. Mondjuk ő súlyos dp-s.
Kutyája válogatja, más súlyos dp-s meg tünetmentes, és vígan agility-zik. Más kutya meg már enyhe dp-vel visít, ha rosszul lép.
Nagyon egyedi betegség, minden kutyánál egy kicsit mások a tünetek.
Keverékeknél nem jellemző, menhelyen önkénteskedek, az 500-600 kutyából, akivel eddig találkoztam, eddig 2-3 volt dp gyanús.
Ha félsz tőle, és van pénzed rá, szűresd le örökbe fogadás után, az a tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!