Hogyan mondjam el neki, hogy így nem lehet kutyát tartani?

Most már megnyugodtál, hogy kaptál olyan választ is amit vártál? Hogyan cselekedj a hibáid után?
Ha kiírsz egy ilyen kérdést természetes, hogy előzményét is boncolgatni fogják.
Meggondolatlan, naiv és felelőtlen voltál. Ezen nincs mit szépíteni.
Helyre hozni már csak kellemetlenségek árán tudod. De ha senki nem írja le mit rontottál el, legközelebb is ugyanilyen naiv leszel.
Félreértesz 12-es,nem az volt a bajom amit írtak,hanem ahogy írták és hogy még csak véletlenül sem a kérdést válaszolták meg,hanem mindenki mást minősítettek le,akinek csak köze van a kutyához. A tenyésztőt,a barátnőm,engem. Mintha minimum azt írtam volna a kérdésbe,hogy bántalmazzák. Tisztában bagyok a helyzet komolyságával,ők túlozták el kissé,és szétszedtek,merthogy én is milyen felelőtlen vagyok,mert egy szerintem üegbízható eübernek kutyát adtam. Bocs,honnan tudhattam volna? Most kissé ellent fogok mondani magamnak,hogy megvédem a barátnőm,de: sosem volt még kutyája,nem tudja mi van.
És a válaszodban 12-es az a legviccesebb,hogy te is ugyanazt csinálod,mert nem érted a problémám,csak rosszindulatból válaszoltál ide (és kérlek senki ne mondja,hogy nem,lásd: hangvétel,újbólcsak én vagyok szidva,és hibásnak kitéve),miután egyébként konkrétan lezártam a kérdést. Köszmár,ez segítség volt a javából.

Kezdjük ott, hogy az a kutyus nem a barátnőd kutyája: a kutya azt fogja gazdájának tekinteni, akivel él, tehát azt a rokont, ahol most él.
Nem kell bunkón, viszont egyenesen és határozottan kell megmondanod a barátnődnek, hogy hogyan kell kutyát tartani. Elmondod, hogy szüksége van a féreghajtásokra, oltásokra, vagy linkelsz neki egy oldalt erről, és együtt elolvassátok. Ha ezen is megsértődik, akkor nem való neki állat sajnos, félreismerted e téren. De remélhetőleg belátja, hogy felelősséggel tartozik érte.
A hibát ott követted el, hogy eleve nem hozunk olyan helyről kutyát, ahol oltatlanul, férgesen odaadják... Alap, hogy ha fajtatisztának vetted, akkor törzskönyvvel, és oltási könyvvel, 2 db oltással, chippel és többszöri féreghajtással kellett volna megkapnod.
Ha pedig keverék kutya, akkor is ugyanezekkel (2 oltás, féreghajtás, oltási könyv, chip), a törzskönyv kivételével.
Ha ezek nincsenek, olyan helyről nem hozunk kutyát, tehát te sem tájékozódtál megfelelően.

Ott csúszott félre a dolog, hogy a gondoskodónak megismert barátnőd nem magának akart kutyát szerezni hanem a rokonának. A kuyta megvan, ott van a gazdájánál ahova barátnőd szánta. Nem az ő kutyája, minek foglalkozzon vele? A mór megtette a kötelességét, a mór mehet.
Feltehetően a barátnőd válasza az lesz, hogy nem az ő kutyája, soha nem is volt szó rólla, nem az problémája a kutya. És sajnos igaza is lesz, hiszen az elmondottak alapján az történt amiről szó volt, a rokonnak kellett egy kutya a barátnőd meg szerzett neki a te közreműködéseddel.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!