Hogy mondjam meg a családomnak, hogy a jövőben nem kívánom velük tartani a kapcsolatot?
Nem szeretném hosszasan ecsetelni a helyzetet, de a hosszú évek alatt felgyűlt dolgok mára odáig juttattak, hogy nem akarok találkozni a családommal évi 1-2 alkalomnál többet.
Hamarosan elmegyek tanulni egy 200 km-re, és nem szándékozom visszatérni a szülővárosomba- hogyan közöljem velük, hogy nem fogok hazajárni hétvégente? Hogy nem szeretném, ha telefonálnának vagy üzenetet küldenének nekem a neten?
Nem arra várok, hogy győzködni próbáljatok, hogy csak a családom - ez már lefutott menet. Megvannak a nyomós okok, és nem fogom meggondolni magam.
Van valamilyen tanácsotok?
Hasonló helyzetben voltam, mint te: 300 km-re kerültem, és eszemben se volt a legszükségesebbnél gyakrabban hazajárnom. 2-3 havonta meg kibírtam azt a pár napot, felvettem a pléhpofát arra a pár órára, amíg el kellett viselnem apám... Telefonra indok: pénzbe kerül, ami nincs, az internethasználathoz meg túl nagy balf@sz. Én a passzivitást választottam: nem keresem, és kész, mostanra pedig felfogta, hogy saját életem van, aminek ő nem része.
Szerintem nem kellene olyan szinten elmarnod őket magadtól, hogy egyáltalán nem tartod a kapcsolatot, 200 km-re leszel tőlük, ha írnak is, azt mondasz, amit akarsz. És mégiscsak azt mondom: mégiscsak a családod, és megeshet, hogy egy nap szükséged lesz rájuk.
Én is a 2. választ látom a leghelyesebbnek ebben az esetben!
Ne zárkózz el teljesen, csak ne keresd őket,tényleg nem tudhatod mit hoz még az élet. És ha távolabb leszel, ritkán találkoztok, még változhat is az a kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!