5 hónapos stafimnak hal konzervet adhatok főtt rízzsel keverve? Paradicsomosat vagy sima olajosat?
Mi az a stafi?
Amúgy adhatsz neki, egy alkalom nem árt meg, de ne szoktasd rá, mert nincsenek meg benne a szükséges tápanyagok. Paradicsomosat tegyél neki.
Lehet hogy bezavar az emésztésébe ha hirtelen most mást adsz neki
1 -es stafi /amstaff
De gondolom költői kérdés volt te kis humor bonbon..
Azért szeretnék neki adni mert ugy tudom a hal egészséges nekik .
Amugy brit el etetek rizses bárányos és nagyon szereti is és jó kedvű energia bomba .
Másik pedig az ,hogy egy héten egyszer kap valami "különlegesebb" kaját is a tápon kívül mert ne fogom és nem.is akarom csak szárazzal etetni. De aki tudja az segítsen nekem hogy egy héten egyszer milyen kajával tudnám feldobni az étrendéjet.
Esetleg húsbol pulyka nyak vagy farhát nyersen ? Disznot azt nem akarok neki adni sem csirkét .
Semmi szükség "feldobni" az étrendjét. A tápban benne van minden összetevő, amire egy kölyöknek a növekedése alatt szüksége van.
Lehet,pl nem halat írnak az összetevőkben, de a halban lévő "jó dolgok" benne vannak a tápban.
A paradicsomban a likopin a gond, nem a solanin (az a krumpliban van), ettől eltekintve nagy mennyiségben tényleg nem jó (de egy kevéstől semmi baja nem lesz, némely kutyatápban is van paradicsom).
Ha halat akarsz adni a kutyának, az nagyon jó, csak ne a feldolgozott formára gondolj, hanem nyersen, úgy a szálkákkal sem lesz gond.
Főzz húst, rizst és zöldségeket(sárgarépa, brokkoli, cékla, spenót pl). Süss halat(mirelit tőkehalfilét szoktam), tojást, májat. Ezeket pakold össze, 2-3x is etethetsz belőle, egészséges, teljes értékű, változatos.
Ha alkalmanként a tápra is tennél vmit, akkor pl joghurtot vagy kefirt, de akár egy szelet halacska is mehet az olajosból rá, vagy egy kis túró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!