Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek a kutyát zavarja...

Szerintetek a kutyát zavarja a "büdös"?

Figyelt kérdés

A kutyusomnak egy baleset miatt lebenult a hátsó fele. Labraallt, de a szekletet nem tudja szabályozni. (Mentett kutyus, mielőtt valaki nekemesne, hogy felelotlen vagyok). Kertben van tartva. Nagytestű, hosszuszoru keverék. Bent tartani nem tudom, mert a pelenkát leszedi, ha mondjuk dolgozom és nem vagyok itthon tehát nem tudok rászólni. Jól érzi magát kint, sokat játszunk, eletvidám kutyus. Nyáron semmi baj nem volt. Sokat furdettem, és keveset volt az ólban. Na most a hidegben az ólban alszik..Ami mar irtó büdös, mert sokszor bekakil és maga a kutya is nagyon büdös, mert ez a szag járja át. Terészletesen a kakit mindig kiszedem. Pár óránként bekukkantok, de nyilván nem tudom minden alkalommal atsikalni. Akkor mindig vizes lenne.

A kutyát se tudom megfurdetni. Azt mondják kinti kutyát nem szabad már ősszel se. Pedig nagyon szeretnem rendbetenni. De azt olvastam, hogy hiába szaritom meg és úgy engedem ki, megfázhat.

En el tudom viselni a szagát.

Ami erdekelne, hogy vajon őt mennyire zavarja? Gond nélkül megeszik a kutyak az uruleket is, szóval biztosan nem olyan rossz neki, mint egy embernek. És vajon ha kakiszagu az ól akkor már nem szívesen fekszik benne?

Tudom, hogy ez így leirva nagyon rosszul hangzik.

Szívesen fogadok tanácsokat is, az ol takaritasra vagy a helyzet megkönnyítésére.

2019. jan. 25. 00:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
25%

A Sanytol biztos hogy nem árt az egészségének, ha avval fertőtlenítesz.

Ez fura, én napi 2-3szor mindenképp ki tudom szedni belőle a kakit, ha 6-8 óra eltelt már az előző óta. Lehet hogy nem nyomkodod elég sokáig.

2019. jan. 25. 03:27
 12/16 anonim ***** válasza:

Vidd el kozmetikába.

Ott megszárítják jól.

Illetve a feneke és a hátsó lábainál érdemes lenne rövidebbre nyírni a szőrt,kozmetikus megcsinálja.

Bár itt is tényleg a fertőzés veszély a baj,nem is igazán a szag. Mellesleg kaki is nedves vmilyen szinten,tehát hogy abban fekszik átnedvesíti a szőrét.

Szalma jó ötlet az jobban felszívja nedvességet.

Én amit tennék,hogy heti 1x a hátsó felét megfürdetném,megszárítanám.

Nem tudom van-e rá lehetőségetek.

2019. jan. 25. 19:18
 13/16 anonim ***** válasza:

Plexit vagy más műanyag lemezt fúrj belülről minden oldalra a kutyaház falaira, így simán letörölheted, ha összekeni. Alá szalma, az melegíti és cserélhető is. Mi lebénult, járásképtelen tyúkot tartottunk így, szépen elvolt, szinte mindig tiszta volt a helye.

A felnőtt állatok kényesek az ürülékre, valószínűleg rettentően zavarja és diszkomfort érzés neki, ha benne/mellette fekszik. Ezért is takarított maga után...

Egyébként én simán megfürdetném ilyenkor is. Kora este rendbe tenném, és csak másnap reggel engedném ki a hajnali fagyok után. (Közben esetleg a melegből átviheted egy hidegebb helységbe, hogy szokja a kinti hőmérsékletet.)

2019. jan. 25. 22:04
 14/16 anonim ***** válasza:

Ilyen helyzetben még nem voltam de esetleg ugy megoldani hogy éjjelre bevinni pelusba? Amúgy szódabikarbnát merem ajánlani takarításra. Én a lakásban egyáltalan nem használok vagyszert csak szódabikarbóna, ecet és tárasaik. Kb 1 kilo szoktam venni pár száz forintért bio boltban. Az ecet is jó takarításhoz viszont az zavarhatja a kutyust, tehát meg kell várni amig kiszellőzik. Alomnak még a hörcsögök nyúlak alá való forgács jutott most eszembe. Pont ma láttam kisállat boltban elég nagy kiszerelésben bár nem tudom neked mennyire érné meg árban de azt könnyebben tudnád takarítani, cserélni mint a rongyot vagy esetleg szalmát.

Amúgy nagyon sajnalom a kutyud helyzetét. Emlélszem apám agara volt így az utolsó napjaiban gyerek koromban. Apu minden ebéd szünetét (a közelben dolgozott) arra szánta hogy haza jöt, kivette az ólból és pisiltette, kakiltatta mer egyedül már nem nagyon ment neki és sokszor ki se tudott mászni időben.

2019. jan. 25. 22:49
 15/16 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat! A Plexi jó ötlet, ki fogom próbálni!

Itthon is meg tudom furdetni, és meg is tudom szaritani alaposan illetve egy napot ellehet bent, ha utána nem lesz baja ha kiengedem.

Sajnos rendszeresen képtelenség beengedni.

Ha nem figyelem leszedi a pelenkát.

Osszeken mindent

Akkor tényleg rá is kenodik az egész fenekére.

Ecetes vízzel mostam ki ma az olat

Először brutálisan budos volt

De ahogy estére megszaradt, kiszellozott, nem maradt semmi szag

Most atmenetileg kartont raktam alá

A jövőheten tudok szerezni szalmát

A karton/újságpapir jó egyebkent?

Vagy az is atnedvesedik?

A kutyusom jól van. Tud mozogni. Életvidám. Ez az egy probléma van és ez is "csak" ebben a rossz időben probléma mert kipottyan belőle, észre sem veszi. Megtudom fürdetni. Csak ez a tél...

2019. jan. 26. 04:20
 16/16 anonim ***** válasza:

Jól van, nyomogassátok csak a pirosat.

Így akarjon legközelebb segíteni az ember.

De azért valaki megírhatná, mi rosszat írtam, hogy legközelebb ne kövessem el ugyanezt a hibát!

2019. jan. 26. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!