A kutya feneke alapból, "természetesen" büdös, vagy ez bűzmirigy probléma?
Tegnap fürdettem meg, de mára éreztem, amikor közelebb volt hozzám és játszottunk. Nyilván nem közvetlen egy ürítése után szagoltam meg. A "termékét" néha szoktam ellenőrizni pár pillantásra, normális szilárdnak tűnik, viszont a kutya néha elég szagos hátulról. Fél évente, vagy kb 4 havonta eljárunk állatorvoshoz bűzmirigynyomásra, most legutóbb kb 1-2 hónapja voltunk. Ritkán szoktam egyébként látni amikor hátul nyalogatja magát, természetesen szokta magát fürdetni és nyalogatni, de a fenekét nem sűrűn látom hogy nyalná.
A bűzmirigyét érezhetem hogy megint megtelik neki, vagy a kutyák hátsó fele általában egyébként is szagosnak titulálható és ne gondoljak arra? Egyébként nem szokta harapdálni a mancsát, se a fenekénél a szőrét. Olvastam hogy ezek a tipikus jelei ha baj van a bűzmirigyével, de ilyet sem szokott csinálni.
A bűzmirigy váladéknak nagyon jellegzetes szaga van. Nézd körbe, hogy nem maradt-e kakis a feneke, hátha csak azt érzed.
Ha nem csak átmeneti állapotról van szó, hanem folyton büdi, vidd el dokihoz.
A kedvedért megszagoltam mindkét kutyám popóját :D már csak kíváncsiságból is. Nem büdös nekik.
Nem fekükdhetett bele valamibe?
Enyémek nem büdösek :D
Nem kéne ilyen erős szagának lennie, mint mondod.
Nézesd meg dokival. Lehet a bűzmirigye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!