Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért gyullad be sűrűn a...

Miért gyullad be sűrűn a kutyám bűzmirigye és mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
A kutyám másfél éves és nagyon sokszor begyullad a bűzmirigye. Havonta, kéthetente, de ami most már idegesítő, hogy múlt pénteken voltunk vele orvosnál, kinyomta, adott injekciót, de már tegnap este óta szánkázik, vagyis kezdődik minden elölről.

2014. dec. 18. 18:52
 1/6 anonim ***** válasza:

Ilyen esetben ( ha gyakori, rendszeres problémák vannak vele hosszú távon) javasolni szokták a bűzmirigy műtéti úton való eltávolítását, illetve van egy másik módszer is, amiről én is csak hallottam, állítólag valami vegyszert nyomnak a bűzmirigybe, amitől "elhal", működésképtelenné válik, így nincs vele több probléma.

Érdeklődj ezekről az állatorvosodnál. Nagyon fontos kezeltetni, ugyanis ha elhanyagolják, és megtelik, kifakadhat sipoly formájában, ez rendkívül fájdalmas és további betegségeket, fertőzéseket okozhat. Ez történt az én kutyámmal is, nem vettem észre időben, hogy ilyen nagy a probléma. Tehát mindenképp valami hosszútávú megoldást javasolnék már most, mintsem alkalmi, rövid ideig hatásos kezeléseket, amivel tulajdonképpen élete végéig szenvedhetsz, mert csak ideig-óráig tart.

2014. dec. 18. 19:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Család utcai rendelő, Varga Józsi, kérj bűzmirigyfeltöltést. Másfél éve megcsinálta a kutyámnak, azóta semmi baja, előtte meg néha hetente vittük, hogy nyomják ki.
2014. dec. 18. 22:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Ja, és ez utóbbi elvileg nem az elhalasztós módszer; nem kérdeztem részletesen, hogy micsoda, de arra tippelek, hogy megszűnteti az állandó gyulladást, amitől nem tud normálisan működni.
2014. dec. 18. 22:26
 4/6 anonim ***** válasza:

A műtétet nekünk nem ajánlották, mert nehezen gyógyul, persze biztos túl lehet élni. Jobb, mint hetente vinni.

A feltöltés mit takar, hogy működik? Mennyibe került?

2014. dec. 19. 13:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Írtam privát üzenetet akuminek és az utolsó válaszadónak. Azért privátot, mert nem tudom hogy ide visszanéztek e még! Kérlek szépen benneteket, válaszoljatok!
2014. dec. 19. 19:24
 6/6 anonim ***** válasza:
5000 Ft volt (1-2 ismétlést még beígértek, de hálisten már az elsőtől rendbejött), de hogy pontosan mit takar, lövésem sincs, valószínűleg házi cucc. Még sosem operálták ki egy kutya bűzmirigyét sem emiatt, szóval a forgalmukat ismerve hatásos cucc lehet :D
2014. dec. 19. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!