Mit csináljak, ha a tacsim bűzmirigye állandóan be van gyulladva, és 2 hetente kell járnom az állatorvoshoz kinyomatni?
az orvos kivizsgálta? kenet, vérkép?
Műttesd meg, ha nem gyógyul akkor ki kell venni
Annyi köze van hozzá a csirke csontnak, hogy emésztés közben éles szilánkokra hasad ami felsértheti vagy ingerelheti a bélcsatornát. Általában minél kisebb testű a kutya és minél mozgásszegényebb életet él annál
érzékenyebb a csirkecsontra is, és általában hajlamosabb bűzmirigy gyulladásra.
ez butaság, a csirkecsontot megemészti, nem lesznek már szilánkos darabok a székletben.
de az is butaság, ha valaki engedni a kozmetikusnak kinyomni, sajnos sok kutya kap így bűzmirigy problémát. A gyulladthoz pl. nem nyúlhat kozmetikus.
figyelni kell, hogy mindíg kemény legyen az állat széklete, mert akkor ürül a bűzmirigy. Ha puha akkor nem ürül, pang és begyullad.
de szerintem nálad már csak a műtét segíthet
Szia!
Hát meglehet, hogy csak a műtét segít, de a helyedben kikérném az állatorvos véleményét. Az én kutyámnak majdnem elrontotta egy pénzéhes állatdoki állandóan nyomkodni akarta, de szerencsére észbekaptam és dokit váltottunk. Az is fontos, hogy milyen minőségü kaját kap. Itt száraztápra gondolok. Elméletileg akkor ürül, ha minnél keményebb a széklete. Nem jó, hogy ilyen gyakran nyomatod így csak egyre rosszabb lesz. Később majd naponta viheted. Másik állatorvost kell keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!