Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutya illik az életmódo...

Milyen kutya illik az életmódomhoz?

Figyelt kérdés

Tudom hogy tényleg csapból folyik a kérdés, de igazán érdekelne, mivel nincs se méret se szőr se semmilyen kinézeti dolog, ami segítene dönteni. Teljesen mindegy, hogy néz ki.

Szóval, fiatal házaspár de inkább én foglalkoznék vele. Falu, kertes ház, baromfitartással és tejelő szarvasmarhatartással foglalkozunk. A ház mögött egyből nyílik a "vadon", mezők, földes utak, sétakánaán. Szeresse a gyerekeket ez fontos, ne ugasson álladóan, ez is. Szeretném kutyasuliba vinni, amolyan hozzámragadt autózós, mindenhovajövős lenne. Van tapasztalatunk border collieval, spániellel, és negatív, beaglevel.

Jelenlegi öreg kutyánkkal naponta sétálunk, átlag egy másfél órát. Szeretünk több órás túrákat tenni, lóval is. Icipicit értünk a kutyás tereléshez. Az se baj ha bírja a haszonállatokat és ha tud, segít.

Ahogy elképzelem, kinti-benti kutya, elkísérget egész nap, szeretgethető, esetleg nem gond ha vigyáz a házra is.

Várom az ötleteket ;)

2019. jan. 22. 13:39
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom, miért veted el a mentett kutyákat, és ragaszkodsz a törzskönyvhöz. Fajtamentős kutya sem jöhet szóba?

Esetleg ez is segítség lehet:

[link]

2019. jan. 22. 15:40
 22/26 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat, most már kifejezetten egy nyugis terelőkutyára irányulok, de az is lehet hogy megint egy border collie lesz. Szerelem az, szerelem. :)
2019. jan. 22. 15:41
 23/26 anonim ***** válasza:
33%
Sok kutya passzol, de én speciel szeretem a magyar fajtákat, ezért ajánlom a mudit, vagy a kuvaszt. Mindkét kutyám volt, a kuvasz irtó mozgásigényes, nagyon jófej, szereti a gyerekeket, bár volt olyan, hogy a baromfit megtépte kicsit. A mudim jobban szerette az állatokat, a macskámat régen mindig megkergette, de sose bántott volna egy állatot sem. Összességében a kuvaszom kevesebbet ugatott, a mudi egy ugatós fajta, ha nem foglalkozol a mozgásával. Mindkettő 10/10 szereti a gyerekeket. A kuvasz többet tud segíteni terelésen kívül is, én amikor kicsi voltam lovagoltam is rajta :P. a mudi nem fog vigyázni a házra, túlságosan szereti az embert, a kuvasz viszont ellenséges az idegenekkel. Szerintem magyar fajtát válassz, nem véletlen ilyenek ezek a kutyák, ezt az életet szeretik
2019. jan. 22. 17:07
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

(A kérdező írja, hogy tereltetni szeretne, erre ti jöttök a vadászatra tenyésztett tacskókkal. Grat.)

Szerintem szinte bármilyen pásztorkutya ideális nektek, hiszen, ahogy írtad, bőven lefoglalnád, lefárasztanád, illetve mindig társaságban lenne. Nem is jut eszembe olyan pásztor fajta, ami ne passzolna hozzátok. Boldog állat lesz mellettetek, bárcsak mindenki ilyen lelkes lenne. :)

Azért pl. a szivemcsücske australian cattle dogot kiemelném a sok közül, mert noha meglehetősen ritka az előfordulásuk, nem hiába nevezik őket heelernek, azaz árnyékkutyának, mivel folyton gazdáik sarkában vannak. Egészséges (a világ legidősebbje is ausztrál juhász volt), nem ugatós és garantáltan nem találkozol vele minden utcasarkon. Mivel nem divatfajta, ezért nem létezik belőle ösztöngyenge díszpéldány, valamint kevés a rájuk specifikusan leselkedő fajtabetegség is. Marhaterelésre használták őket. Mokány, szívós, intelligens kutyák. A dalmata ősöknek köszönhetően kirívóan együttműködőek a lovakkal is.

A küllemük egyedi, laikus szem keveréknek nézheti a cattle dogot. Az én szubjektív véleményem, hogy gyönyörűek és lenyűgöző a megjelenésük, de persze sokak számára minimum furcsa és különös lehet egy ilyen eb.

Rajtuk kívül jó szívvel ajánlanám én is a pumit, mudit, pulit, megfelelő fárasztás és nevelés mellett ők sem ugatnak feleslegesen. Kicsik, mobilisak, erre a tájra termettek, megfelelnek a feltételeidnek. Utolsó szempont ugyan, de a tk-s kölykök a többi fajtához képest olcsóbban megvásárolhatóak magyar fajták lévén...

Persze egy bájos bordernek vagy a bámulatos aussieknak, tünemény collieknak nehéz ellenállni, innentől ízlés kérdése, melyiküknél teszed le a voksod. Bármelyiküknek jó gazdája leszel a leírtak alapján.

Jó kutyázást! :)

2019. jan. 22. 21:31
 25/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves szavakat, bevallom őszintén a régi-új felfedezettem a cattle dog. Csak sok helyen jellemzik őket pásztorba oltott pitbullnak, nem egészen vagyok tisztában vele milyen a jellemük, mivel ugye kevés van itthon. Most csillant fel a szemem, mert egy általam követett kennelbe most érkezett egy gyönyörű példány ;)
2019. jan. 22. 21:59
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy cattle dogra esne a választásod, esedezve kérlek, hogy ossz meg róla itt néhány tapasztalatot! Meg egyébként is, hogy végül milyen fajta kölyköt választottatok... ;)
2019. jan. 22. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!