Milyen kutyafajta illik hozzám?
Nagyon szeretnék egy kutyát, és úgy érzem most jött el az ideje annak hogy legyen is egy, csak nem tudom hogy milyen fajtát válasszak.
Röviden rólam...
~ Imádom az állatokat, de még kutyám nem volt.
~ Panelben lakom, naponta többször tudnám sétáltatni, viszont napi kilenc órára muszáj egyedül hagynom mivel dolgozom (Heti 5 napról lenne szó a hétvége csak a mienk!)
~ Személyiségemet tekintve eléggé csendes és nyugodt vagyok, valami hasonló temperamentumú kutyát szeretnék, nem baj ha kicsit energikus, de ne legyen hiperaktív.
~ Szeretném ha jól kijönne gyerekekkel, mivel majd szeretnék gyerekeket nevelgetni.
~ Általában a pici, szőrös állatok jönnek be nekem, de ez annyira nem számít. (De úgy gondolom hogy említésréméltó)
Mit tanácsoltok?
Nem javaslok kutyát.
Nagyon sok idő, amit egyedül lenne.
Esetleg kutyához hasonló cicák? :)
Sokan tartanak hasonlóan kutyát, akik dolgoznak.
A legideálisabb egy kutyának, ha a gazdája mellett lehet, de ki fogja bírni az egyedüllétet, ha megfelelően lemozgatod előtte és utána is.
Rengeteg munkával fog járni számodra, ha ezt elfogadod és hosszú távon tudod tartani, nem lesz gond.
Minden reggel, munka előtt át kell mozgatnod.
Délután, egy hosszú sétára (célszerű feladatozni is picit) és lefekvés előtt még pisire le kell vinned, akkor is, ha szakad az eső.
Az, hogy gyerekekkel kijön-e nevelés, szoktatás kérdése (és a gyerekeket is meg kell tanítani, hogy a kutya nem játék).
Nyugodt, kényelmes fajtát válassz. Semmiképp se olyan aktívat, mint pl egy border collie, szibériai husky...
A mopszok például szeretnek lustálkodni. Viszont vedd figyelembe, hogy eléggé hullik a szőrük.
Kevésbé ismert fajta, a Lhasa apso és a shih tzu. Nyugis kutyusok. Nem hullik a szőrük, cserébe rendszeres kozmetikázást igényelnek (ez neked plusz idő és plusz költség).
francia bulldog, bischon havanese, máltai selyemszőrű kutyasharpey, yorkshire terrier.
kölyökkutyát én sem ajánlok!
viszont a Cavalier King Charles spániel hajlamos a szívbetegségre!
ez fajtabetegség náluk
9 óra távolléttel kölyköt nem javaslunk.
Érdemes menhelyeken körbe nézni, néha önkéntesként közelebb férkőzni a szimpatikus kutyusokhoz - igaz picit szívszorító a hely.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki válaszolt nekem (külön puszi nektek priviseknek) aranyosak vagytok! :)
Bevallom őszintén megnéztem a fajtákat amiket ajánlottatok, és...Mindegyik tetszik! Olyan édesek! Tudtok valami jó kennelt ajánlani hozzájuk?
# 4/6 12:57 ~ Nem lesz probléma a séta, nem végzek nehéz fizikai munkát, szóval munka előtt, után és lefekvés előtt jöhet a mozgás! (Az esőt meg egyenesen imádom, szóval az is jöhet! :))
Semmiképp nem akarok nagyobb testű kutyát a lakásomban, bár bevallom őket is nagyon édesnek tartom, de egyszerűen oda nem való...A szőr hullás és gondozás sem gond nekem, volt mar olyan háziállatom amit naponta kellet fésülni (és nagyon elveztem!)
Véleményed szerint szukát vagy kant kéne hazahoznom inkább?
Gondolom a privisek azok akik választ már nem mernek írni mert tudják hogy lepontozást kapnak a hülyeségek miatt. Én ennyi időre még a nagytestű felnőtt kutyámat sem hagyom szívesen egyedül, káros ha olyan sokáig tartogatja a pisit, és kellemetlen is neki szerintem.
A kutyapelenkát is ajánlották legalább? (Ha igen akkor felejtsd el, kutyát készülsz venni nem macskát)
És végül, egy jó tenyésztő ilyen körülmények közé lehet hogy nem is adna neked kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!