Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiderült, hogy kegyetlen...

Kiderült, hogy kegyetlen vagyok mert ivartalaníttatni szeretném a kutyámat! Vélemények?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, van egy mindjárt egy éves goldim, fiú. Szeretném ivartalaníttatni, de a szüleim teljesen ellenem vannak! Csonkításnak veszik és kegyetlenségnek vélik ezt. Amikor mondtam, hogy mennyi sikeres kutyás és tenyésztő ivartalaníttat, akkor azt mondták, hogy annak is biztos anyagi oka van, pl. akkor már nem kell olyan sok kaját adni neki, hogy nehogy elhízzon! Mondom akinek 500-600 eurós kutyája van, az nem hiszem, hogy ezen spórol... Ti mit gondoltok, hogy vegyem rá őket? :(
2010. jún. 29. 22:58
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Az utóbbi komment a kedves 23.13asnak szólt
2010. jún. 29. 23:24
 12/27 anonim ***** válasza:
utolsónak igaza van.... mutasd meg a szüleidnek és van egy csepp kis eszük rád hallgatnak.
2010. jún. 29. 23:44
 13/27 Akiteki ***** válasza:
100%

Ha jól értem, a kutya a Tiéd.

Gyűjtsd össze a pénzt és csináltasd meg a műtétet.

A szüleidnek ettől nem lesz sem jobb, sem rosszabb. Közük nincs hozzá.

2010. jún. 29. 23:59
 14/27 A kérdező kommentje:
Biztos nagy cirkusz lenne belőle itthon, de már gondoltam rá. :|
2010. jún. 30. 00:35
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon helyesen gondolod/teszed, hogy a kutyádat ivartalanítani akarod. Én a helyedben megkeresném a pénzt rá, megműtetném, aztán kiabálhat aki akar. Visszaragasztani úgysem fogják XD
2010. jún. 30. 08:39
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

A barátnőmnek is goldija fiúja van (4 éves), tavaly ivartalaníttatta. Korábban mindig szökött, és amikor tüzeltek a szukák, egész éjjel vonyított. Mióta megműttette, azóta nagyon kiegyensúlyozott.

A kutyának az a kínzás, ha az ösztönéből eredőleg menne, és tenné, amit a természet kíván, mert érzi a szagokat. Ha ivartalaníttatod, nem termelődik benne több hormon.

Mond már el a szüleidnek, hogy kutyákról beszélünk, akiknek nincsenek gondolatai, ösztönből csinálják, amit csinálnak. valószínűleg nem fog a kutyusod elpirulni, amiért a két golyóbisát leműtik. És neki a szex nem fog hiányozni.

2010. jún. 30. 08:56
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy kegyetlen, sőt. Nekem szuka kutyám van, 6 hónaposan ivartalaníttattam, soha nem tüzelt, semmi baja nincs. Elhízva sincs, nem kap speciális tápot sem. Rengeteget sétálunk, agilityzünk, frizbizünk, nem hiszem hogy valaha is lesz súlyproblémánk :-)Szukáknál sem egy komplikált beavatkozás, kanoknál meg pláne! Sajnos nagyon jól ismerem a szüleid hozzáállását, én a keresztanyámmal jártam ugyanígy. Volt egy gyönyörű kan vizslájuk, gondolták majd jól meglesz a nagy kertben (tényleg hatalmas az udvar), kapu mindig zárva, kerítés megerősítve....1.5 évesen a kutya rájött, hogy simán át tudja ugrani a több mint 2 méteres kerítést. Gyakorlatilag mindig volt/van tüzelő kutya a környéken, ennek megfelelően rengetegszer lelépett a kutya...Összeverekedett minden kannal, számtalanszor kellett vinni dokihoz a sebeit összevarrni. 2-szer el is veszett, mert udvarlás közben érte a vihar amitől baromira félt. Egyszer elütötte egy autó is, aminek az lett az eredménye hogy amputálni kellett az egyik lábát...És még ekkor sem voltak hajlandóak golyótalaníttatni. Azt gondolták, hogy három lábon csak nem fog kiszökni...tévedtek. A kutya tavaly, 8 éves korában halt meg prosztatarákban. Boldog élete volt? Nem hiszem...Iszonyat volt látni/hallani a kutya szenvedéseiről, holott nagyon kézenfekvő lett volna a megoldás. Ők is úgy gondolták, hogy "csonkítás" egy ilyen műtét és "nem természetes"...Szerintem viszont ezerszer jobb golyó nélkül, mint szanaszét tépett bundával 3 lábon. Most újra van vizslájuk, 8 hónapos, ivartalanított...Csak kár, hogy ehhez egy másik kutya halála kellett. Én a helyedben simán elvinném a kutyát megműttetni, bár tudom, hogy nem egyszerű a helyzet a szüleid miatt :-( Nagyon remélem, hogy sikerül a szüleidet jobb belátásra bírni! Nyugodtan említheted nekik, hogy míg a műtét 20 ezer körül van, addig az udvarlás során begyűjtött sérülések állatorvosi kezelése ennek sokszorosát felemészti...Sok sikert!
2010. jún. 30. 09:03
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem tudom, szoktad-e nézni a kutyás műsorokat, de egyszer volt egy férfi, aki nem akarta ivartalaníttatni a kutyáját, mire megkérdezte a nő, hogy "magának jó lenne, ha szexelni akarna, de nem tehetné meg? és ez egész életében így lenne?"

Ezután se szó, se beszéd, vitték is orvoshoz a kutyát.

Ráadásul ez már olyan rutinműtét, hogy semmi kockázata nincs. Szerintem magyarázd el a szüleidnek, hogy az ivartalanítás a kutyának is jót tesz. Ez nem csonkítás, nem lesz ettől semmi baja. Próbáld meg észérvekkel meggyőzni őket, hátha sikerül.

2010. jún. 30. 10:16
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Nekem szuka kutyánál volt ez, anyum nekem sem engedte :( Aztán mikor elkezdett tüzelni, látta milyen rossz a kutyának, h nem tudom elengedni meg mindig menekülni kell a kanok elől, akik a környező utcákból kiszöktek és egész nap a panel előtt ültek-ugattak stb... Valahogy próbáld rávenni őket, énis 16 voltam ekkor, elmentem kutyát sétáltatni h legyen pénzem a műtétre. Majd írd meg, mi lett a vége! :) 17/L

2010. jún. 30. 11:02
 20/27 anonim ***** válasza:
0%

Lehet, hogy nem csvarog el, meg nem lesz semmi baja, de vajon mit gondolhat a kutya? Mit gondolnak róla más "ép testű" kutyék? Képzeld magad a helyébe.

Lehet lepontozni, meg osztani az észt, hogy baromságokat írok, de a kutyákat senki ne nézze gondolatok nélküli robotnak.

2010. jún. 30. 23:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!