Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiderült, hogy kegyetlen...

Kiderült, hogy kegyetlen vagyok mert ivartalaníttatni szeretném a kutyámat! Vélemények?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, van egy mindjárt egy éves goldim, fiú. Szeretném ivartalaníttatni, de a szüleim teljesen ellenem vannak! Csonkításnak veszik és kegyetlenségnek vélik ezt. Amikor mondtam, hogy mennyi sikeres kutyás és tenyésztő ivartalaníttat, akkor azt mondták, hogy annak is biztos anyagi oka van, pl. akkor már nem kell olyan sok kaját adni neki, hogy nehogy elhízzon! Mondom akinek 500-600 eurós kutyája van, az nem hiszem, hogy ezen spórol... Ti mit gondoltok, hogy vegyem rá őket? :(
2010. jún. 29. 22:58
1 2 3
 1/27 anonim válasza:
100%
Mutasd meg a szüleidnek ezt az oldalt: [link] , érvekkel mindenkit meglehet győzni!
2010. jún. 29. 23:02
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

Például mutasd meg nekik ezt:

[link]

2010. jún. 29. 23:05
 3/27 A kérdező kommentje:
Az ilyenekre akkor azt mondják, hogy faluban élünk és úgyis vigyázok rá, hogy ne szökjön ki. Meg már attól is félek, hogy rosszul döntöttem mikor úgy döntöttem, hogy ivartalaníttatni szeretném, pedig tudom, hogy úgy lenne igazán helyes.
2010. jún. 29. 23:06
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

[link]

És gyakorlatilag az összes menhely első vagy második lapja is az ivartalanításról szól.

2010. jún. 29. 23:07
 5/27 anonim ***** válasza:
0%
Neked levágták már? :P
2010. jún. 29. 23:10
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Az ivartalanítás legalább annyira csonkítás, mint a mandulaműtét vagy vakbélműtét. Az a kegyetlenség, hogy hagyják szegény kutyát kanosan kínlódni, puszta spórolásból.

2010. jún. 29. 23:12
 7/27 anonim ***** válasza:
6%

remélem téged is kasztrálnak...

nem a te kutyád fogja benépesíteni a menhelyt...

2010. jún. 29. 23:13
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok megint.

Mindenki, főleg férfiak hujjognak amikor a kankutya/kandúr macska ivartalanítása szóba kerül. Nekem csak nőstény kutyáim voltak és most is az van (mindig ivartalanítva, mert így egészségesebb életet élhetnek és egy csomó kellemetlenségtől megkímélem őket is és magamat is) viszont van egy kandúr cicám. Az utcán találtam, hazahoztam és amikor már láttam, hgy marad nálam, ivartalaníttattam. Kb. 2 nap alatt felépült és azóta nem csavarog, nem verekszik össze más kandúrokkal, nem lesz emiatt csupa sem és semmi baja nem lett!

A kan kutyák ugyanezt csinálják amikor ivarérettek. Egyszer az én (akkor még) tüzelő lánykutyámhoz a majd' 3 méteres kerítésen mászott/ugrott át a szomszéd egyébként tényleg jól nevelt kanja- az ő heréi a kerítésen maradtak. Nem lett volna szakszerűbb állatorvosra bízni?

2010. jún. 29. 23:17
 9/27 A kérdező kommentje:

Nem értem miért kell olyan jellegű kommenteket írni, hogy remélik, hogy engem is...

Köszi a komoly válaszadók válazsát!

2010. jún. 29. 23:21
 10/27 anonim ***** válasza:
89%

Kedves utolsó, számolj!

Ha csak egyszer szökik ki egy tüzelő szuka után és csinálja őt öl, születik hozzávetőlegesen 5-8 kiskutya - legyen csak 6. Ebből legyen - az egyszerűség kedvéért - fele fele a nemek aránya. Tételezzük fel h csak 1-1 kerül felelőtlen, tudatlan gazdihoz:

- a szuka megint lekölykedzik 6-ot

- a kan (csak egyszer) megintcsak felcsinál egy szukát - 6 kölyök

Tehát egy felelőtlen kan gazdi 6+12+... feleslegesen megszülető kölyköt segít közvetlenül és közvetve a világra. Alsó hangon.

És mivel nem 1 felelőtlen gazdi van ma Magyarországon, tételezzük fel h egy tüzelési időszakban 10 ezer ilyen eset történik (ez megintcsak minimális becslés): jól látható h +60 ezer(!!!) nem várt, felesleges, jobb sorsra érdemes (de azt soha meg nem kapó) kiskutya jött a világra, akik hatványozódnak csak....

Ezt miért olyan nehéz felfogni?? ...és átlátni?

2010. jún. 29. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!