Rágóizom sorvadás dobermann kutyánál?
Van-e itt valakinek tapasztalata rágóizom sorvadásos kutyával?
Fiatal dobermann, gyorsan romlik az állapota, a saját immunrendszere támadta meg az izmokat. Ennél a fajtánál ez genetikai eredetű. Milyen kezelést ismertek, és melyik szakembert ajánlanátok Magyarországon?
Köszönöm szépen előre is!
Nem tudom aktuális-e még a válasz adás. Dobermann kan kutyusunknál rágóizomsorvadást diagnosztizáltak. Szintén fiatalon körülbelül 1,5 éves korában. Minden egyes állatorvos azt mondta, hogy sajnos búcsúzzunk el tőle. Viszont nem hagyott nyugodni minket a dolog. Több orvos véleményét meghallgatva, sőt alternatív módszereket felkutatva végül sikerült megoldást találni. Idén fogja tölteni a 6. életévét. Interneten találtunk rá Dr. Mezősi László kutatásaira a BEMER készülékkel kapcsolatban. Először szteroidos kezelést kapott, ami legyengítette az immunrendszerét és mellette intenzív BEMER terápiát kapott. Nagyon kicsire tudta eleinte nyitni a száját, de most már azóta is rendesen eszik és egészséges. Azóta mi csak a BEMERt szoktunk nála használni. Dr. Mezősi László doktor úr sajnos már nem él, így nem tudtuk neki megköszönni, mert mi gondoljuk, hogy a BEMER segített igazán. Több felvetés van azzal kapcsolatban, hogy fertőzés, és kifejezetten esetleg kullancs fertőzés is okozhat ilyen betegséget, de bizonyítékot végül nem találtunk rá. A kutyus szervezete se mutatta ki a fertőzést. Alternatív módszerek, mint például a száj-rágóizom serkentése, különböző technikák labdákkal. Nem tudom, hogy a ti esetetekben, hol volt felfedezhető az izomsorvadás, de a BEMER készüléket mindenképp ajánljuk. Azóta szteroidos kezelést nem kapott, állapota nem romlott, de ettől függetlenül mi is keressük még mindig a további megoldásokat, hogy mivel lehetne még segíteni. Sajnálom, hogy csak most találtam rá erre a kérdésre.
linkelek pár tanulmányt, hátha valakinek még szüksége lehet rá:
Köszi szépen!
A kutya nem a miénk, hanem ismerősöké volt.
És akkoriban megkezdték vele a szteroidos kezelést, és azt mondták, segített.
(Azt nem tudom, azóta mi lehet a kutyával.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!