Milyen szájkosarat ajánlotok? Fém, műanyag stb, illetve milyen márka
Semmilyet. A szájkosár egy ostoba, állatkínzással felérő eszköz. Más országokban teljesen ismeretlen. Mondjuk az a bunkó állattartás is, amit nálunk művelnek. Ausztriában, Csehországban simán beviheted mindenhová a kutyádat, pl. plázákba, üzletekbe, mert tudják, hogy sem megharapni nem fog senkit, sem összexarni a padlót. Persze amilyen a magyar állattartási kultúra, ilyesmiről nálunk álmodni sem lehet.
Dobinak bőven elég, ha egy laza vászon "pofacsomagolót" veszel. Márkák itt nincsenek, bemész a boltba, és kiválasztasz egyet.
Ez a kutyád természetétől és az életviteletektől is függ. A szövet "szájkosár" előnye, hogy kis helyen is elfér és nem nyomja a kutya pofáját, viszont jobban melegít és elöl nyitott. Műanyag: jobban szellőzik, de sok helyet foglal és valószínűleg kényelmetlenebb is, mert merev. Fém: ilyenem még nem volt, de nehezebb és strapabíróbb, mint a műanyag és állítólag nagyobbat is tud vele ütni.
Ha az a célod, hogy harapást akadályozz meg vele, vagy hogy felnyalja a retket a vonat padlójáról, akkor szerintem műanyag vagy fém, ha viszont csak az előírások miatt kell, mert alakulhat úgy, hogy buszoztok, akkor a szövet könnyen elrakható és előkapható.
1: te beteg vagy. ezt kezeltetned kell.
2: tömegközlekedéshez lenne szükség rá, haltit nem szeretnék. egyrészt azért, mert nem minősül szájkosárnak, másrészt így is beszólogatnak mindenféle barmok ha sétáltatom a kutyát, nem hiszem hogy egy haltival majd legalább elhallgattatom őket Í(bár sejtésem szerint sose hagyják abba) harmadrészt ha valaki bäszogatja a kutyát, az meg odakap, nem védi meg.
De köszönöm az értelmes választ
Az a baj, hogy sok a hülye gazdi, aki cseszik a kutya nevelésére (sokadik kutyával is, aki felelős állattartó, az első kutyásként is neveli a kutyáját). Meg van, ahol előírás, és sokba kerül, ha pont ellenőriznek.
Kérdező, ha nem indokolt a fém, akkor a textil is jó, nekem most valami textil béléses műbőr van, de még szoktatni kell a kutyát, korábban valószínűleg sose viselt, és már felnőtt, mentett kutyám van, de próbálok keresni textilt is, hátha csak ez kényelmetlen neki. Nekünk is közlekedés miatt kell.
Kérdező: szövet szájkosár alatt nem a haltit értettem, hanem aminél tulajdonképpen szövetből van az a rész, ami alapból fémből vagy műanyagból lenne. Ha rákeresel, hogy textil szájkosár, akkor a képek között egy csomó ilyen van. Ha megfelelő méretűt választasz, akkor az odakapást megakadályozza, viszont komoly bunyó esetén nem hiszem, hogy tartós. Én arra használom, hogy a buszon szabályosan utazzunk, eddig még senki sem szólt miatta. A kisebbik kutyámnál jól jött, hogy a hátránya egyben előny is lehet, mert elöl nyitott, szóval tudná nyalni a retket a padlóról, de szoktatáskor oda dugtam be a jutalomfalatot és így könnyebben rá lehetett adni és buszra szálláskor is tudtam étellel motiválni.
Az viszont kétségtelen, hogy a fém- vagy műanyag szájkosár komolyabban néz ki, viszont ott egyből jöttek az okosak, hogy azért van rajta, mert harapós. Mondtam nekik, hogy harapósságtól függetlenül ez a szabály. Vonaton egyébként többször mondták a jegyvizsgálók, hogy vegyem le nyugodtan róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!