Milyen szájkosarat ajánlotok? Fém, műanyag stb, illetve milyen márka
Én szövetről váltottam bőr szájkosárra a dobi keverékemnél, mert sokat utazunk bkvval nyáron is, és a bőrben sokkal könnyebben tud lihegni. A fémet azért vetettem el, mert ha véletlenül térdenvág vkit azzal, az igencsak fáj :D De egy jó minőségű műanyag (semmiképp nem a Trixis) is jó lehet.
én innen vettem, nem volt jó egyik méret sem, csináltattam a kutty fejére. Nagyon korrektek voltak.
Az első válaszoló, ha majd lesz ideje magyarázza már el hogy mi az állatkínzás a szájkosáron
Köszönöm
A szövet nyáron nem jó, mert nem tud lihegni benne a kutya. Láttam olyan "okos" gazdit aki 40fokban ilyet tett a kutyára, és nem csak a buszon, hanem ahogy kiszálltak, sétáltak tovább, le se vette a kutyáról, az meg már láthatóan túl volt hevülve teljesen.
És harapás ellen nem is nagyon véd.
A fém szájkosár szerintem a legkényelmetlenebb, és kárt tehet vele a kutya magában vagy másokban is. Harapás ellen viszont talán ez a legjobb.
Én a műanyagot javasolnám, szerintem ez a legpraktikusabb. Én ilyet vettem:
Az első válaszadó meg tényleg furi, először Ausztriáról ír, utána meg bevallja, hogy nem ismeri az ottani "járást". Ezzel ellentétben én Ausztria fővárosában, Bécsben élek, és azért itt sincs kolbiból a kerítés. Igen, kultúráltabb mint M.o. Viszont bizony itt is "kínozzák" a kutyákat a szájkosárral, kedves első válaszadó, tömegkzlekedési közlekedési eszközökön kötelező, a "listás" kutyafajtáknál (pl. rottweiler, pit, stb.) pedig be akarják vezetni, hogy csak szájkosárban lehessen kivinnni őket az utcára.
Én kb. 3 éve tömeg közlekedek a kutyával Halti használatával. De abban igazad van hogy nem minősül szájkosárnak, ennek ellenére, ez erősen buszsofőr függő is.
Ha a kutya kényelmére gondolsz akkor a bőr és a fém a legjobb választás. A fém, nem melegszik rá, nem akadályozza a légzést, sőt még inni is tud benne. A bőrben nem tud inni, zártabb, melegebb. Lehet kapni műanyagokat is, de azokat én nem tartom túl jónak. A textil szájkosár hosszú távra nem alkalmas, a kutya nem tud benne rendesen levegőt venni, melegít is, ha pedig lazára engeded, semmi értelme, kb olyan mint a halti. A textil szájkosarat, rövid orvosi vizsgálatokra, és pár perces kocsi utakra szokták ajánlani.
Szóval én a fémet tartom a legelőnyösebbnek, ha hosszú távra tervezel. A K9, elég jó minőséget csinál, több munkakutyásnak is olyan van a kutyaiskolában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!