Milyen táppal eteted a kutyád/kutyáid? Milyen kutyád van?
Utolsó vagyok.
Hozzá teszem, ha nagytestű kutyám lenne, biztosan nem tudnék prémium táppal etetni, mert az úgy sok pénz lenne:(
De félévente 6-7 ezer forintból kijövök Acanával, szerintem ez nem olyan vészes. És nem dicsekvésből írom:)
02:04 lehet én fogalmaztam félreérthetően, lehet neked vannak szövegértési gondjaid. De akkor tisztázzuk:
az egyik kutyám, aki nem allergiás, kapja a Happy Dog natur croq-ot. Ennek valóban az az összetétele, amit bemásoltál.
Az allergiás kutyám eddig Happy Dog Medium Juniort evett.
Összetétel: Kukoricaliszt, szárnyashúsliszt (14 %), töpörtyu, bárányhúsliszt (4 %), halliszt, rizsliszt, szárnyaszsír, marhafaggyú, májhidrolizát, tojáspor, melaszszelet, almatörköly (szárított) (0,6 %), konyhasó, éleszto (szárított), káliumklorid, árpa (erjesztett) (0,2 %), tengeri alga (szárított) (0,15 %), lenmag (0,15 %), éleszto (kivonat), articsóka, pitypang, gyömbér, nyírfalevél, csalán, zsálya, koriander, rozmaring, kakukkfu, édesgyökér, kagylóhús (szárított) (0,01 %), kamilla, gyöngyvesszo, medvehagyma (növényi tartalom összesen: 0,14 %)
Boccccs. :) De szerintem a vak is látja, hogy ebben lég kevés a gabona mondjuk egy natur croq-hoz képest, remélem így már tiszta sor.
De mivel ebben is van, ami már pont nem okoz neki hasmenést, de még nem is az igazi, ezért állunk át az Acanára, ami gabonamentes.
Én is régen kicsit túlzásnak éreztem ezt a tápos hisztériát, de hogy őszinte legyek, a véleményem valamelyest megváltozott. Az Acanát a gabona mentesség és az ára miatt választottam. De azt is bevallom, ha nem lenne allergiás, mindkét kutyám Natur Croq-kal etetném, valamint házi kajával kiegészítésként. Ez így eléggé megterhelő anyagilag. Meg lehet fedni, ettől még jó gazdi vagyok tudom.
Én elhiszem, hogy a legjobb táp lenne a legjobb a kutyának is, meg is venném mindkettőnek, ha futná rá. Műtétekhez, balesetekhez el van téve a pénz.
De nekem ne mondja senki, hogy nem megterhelő egy átlag magyarnak anyagilag a szuperprémium táp. Ha csak egy átlag 100 ezer forintos fizetéssel számolok, amiből tegyük fel az ember eltartja saját magát, a háztartást, rezsi, lakás stb. akkor nyilván való, hogy havi 10 ezer forint kutyatápra elég brutális összeget jelent. Ennyi erővel meg akkor Magyarországon szinte senkinek se legyen kutyája? Mert ebben az országban az átlagkereset nettó 80-100 ezer forint, amiből az emberek családot tartanak el, háztartást vezetnek stb. Könyörgöm szálljunk már le a magas lóról!
Vannak olcsón is jó tápok, csak hogy példánál maradjak, egy Chappy-nél a Natur Croq klasszisokkal jobb, már csak azért is, mert nincs benne tartósító, sem színezék és nem húslisztből, hanem szárnyashúslisztből készül, ami hatalmas különbség. 4 % pedig ebben is meg van... Árban pedig hasonló. Ha meg az ember kiegészíti ezt házi koszttal, ami nem moslék, hanem a kutya igényeinek megfelelő házi étel, akkor ez tökéletes táplálék. A baj az, ha a leghullatékabb táppal etetnek egy kutyát és amellé mást nem nagyon kap. Sokan vannak szerintem, akik megvennék a jobb fajta tápokat, de nem engedhetik meg maguknak. Ettől nem kéne leírni őket. Meg lehet az olcsóból is találni a jót.
Ja és tapasztalatból mondom, nem igaz, hogy az olcsóbb tápot etetni drágább. Nem igaz, mert kipróbáltam. A másik meg, hogy egy átlag fizetésből élő embernek nagyon megterhelő megvenni egyben pl. 14 ezer forintért egy zsák tápot, még ha az sokáig is kitart. Igen félre lehet rá tenni minden hónapban x ezer forintot, akkor kérem szépen, aki ezt mondja, próbálja ki, milyen úgy élni, hogy számolni kell kőkeményen minden hónapban a család betevőjét, nem mindegy, hogy a boltban 3 ezerért vásárolok be aznap vagy csak 2 ezerért?! És hó végén kénytelen vagyok hozzányúlni a félretett 4 ezer forinthoz? Hol éltek ti? Ja gondolom 150 ezerből, vagy a feneketek alá dugott saját lakásból, amire csak 30 ezer rezsit fizettek, könnyen beszéltek! De ez emberek nagy része vagy hitelt fizet vagy albérletet, emellett ott a rezsi, a kaja, a közlekedés stb. stb., akkor igen, nehogy véletlen kutyát merjen tartani, mert nem telik 15 ezer forintos tápra már, csak 6 ezer forintosra! Hát, szívesen lennénk a helyetekben.
nahát:D kit érdekel ki mivel etet? miért foglalkoztok vele? mindenki azzal etet, amilyet a pénztárcája bír. Ennyi
Nekem 2éves malinoisom van, és Dog Chow-t, ACC,Premier hihg 5-őt kap.
Tény, hogy nem acana, és orijen, DE nem is dárling, meg csepi.
Szerintem egyáltalán nem pénztárca függő,hanem hozzáállás függő.Nem akarok belemenni a részletekbe,hogy miért jobb egy prémium táp,mert már előttem leírták.
Basset Houndom van és Happy Dog táppal etetem.Közalkalmazottként épphogy súrolja a minimálbért a fizetésem és persze nekem is van hitelem,de ha már kutyát tartok,akkor nem fogok az ételén spórolni,mert az előbb utóbb visszaüt.Bár van aki szerencsés és makk egészséges hosszú életű akár a fajtiszta kutyája is ,pedig olcsó táppal etet.Én inkább nem kockáztatok,de nem nézem le azt sem aki nem így gondolkodik,de sokszor az olcsó tápos tábor gúnyolódik azokon,akik megválogatják hogy mivel etetnek,mintha milliomosok engedhetnék csak ezt meg maguknak.Hát nem így van.
Igazából nekem teljesen mindegy, hogy ki mivel eteti a kutyáját.Ez mindenkinek a saját dolga.
Volt olyan idő (és talán még lesz is), mikor nekem sem volt pénzem megvenni azt a tápot amit szerettem volna. Ez teljesen érthető.
De az, hogy valaki kipróbálta a "drága" tápot (mert megteheti) és mondjuk nem ízlett a kutyájának azt nem tudom megérteni. Teljesen természetes, hogy egy ízfokozóval telenyomott tápot sokkal szívesebben majszol el egy kutya.
De egy kisgyerek se ehet csak csokit,meg sütit,meg olyan dolgokat amiket ő akar, a saját érdekében.
Az én kutyám se akarta megenni a pedigree után a prémiumtápot. Folyamatosan váltogattam a tápokat, hogy jaj szegénykém ez sem ízlik, aztán meguntam.
2 napig versenyeztünk, hogy az ő éhsége vagy az én akaraterőm bírja tovább. 2 nap után kellően éhes volt, ahhoz hogy megegye. Azóta nincs probléma.
Köszönöm a válaszokat!
Teljesen egyetértek 17:17el!
10*53
teljes mrtékben igazad van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!