Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan nevelhetném meg 9 éves...

Hogyan nevelhetném meg 9 éves fiú foxi kutyámat?

Figyelt kérdés
Buksit még akkor kaptam, mikor bérházban laktunk. Ezért apám elvitte nagymamámékhoz, ahol jó nagy kert van. De nagymamámék nem engedték, hogy a kertben szaladgáljon, ezért bezárták egy kenelbe. Buksival a fő gon a sétáltatás. Hámot használok, de még így is ráncigál, húz és olyan hangokat ad ki mintha fulldokolna, ha idegen kutyát lát, pedig megőrül. Ugat és menne oda a másik kutyához. Amúgy nagyon barátságos az emberekkel. De apa szerint egy idegbeteg. Ilyen korban lehet még megnevelni egy terriert?
2010. jún. 29. 20:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem is ez a gondom, csak éppen egy 20-25 kilós border collie-pumi keverékkel. :S Esetleg megnevelhetnénk őket együtt, írnánk egymásnak, mit haladtunk. :) Bocsánat, ha nem a kérdésre válaszoltam, de nem tudom, mit szólnál hozzá... :)
2010. jún. 29. 20:27
 2/4 Holdtündér ***** válasza:
23%

Meg lehet nevelni persze.

Ha húz, az talán arra utal, hogy nem igazán neveltétek rá hogy ki a falkavezér. Ha te lennél az, akkor a kutya mögötted battyogna és figyelné minden mozdulatodat. Talán az idegen ebekre is azért támad, mert védené a falkáját.

2010. jún. 29. 20:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Persze, hogy lehet 9 éves kutyát nevelni, én nem értem, miért él az emberekben az a tévhit, hogy nem...

Ne hámot használj,abban persze, hogy húz, mint az őrület. A szánhúzó kutyákon szerinted miért van hám??? :D

Vegyél neki sima fojtó nyakörvet vagy haltit.

1) Ha húz, finom, de határozott rántás.

2) Ha előbbi nem megy, akkor ha húz, megállsz. Csak akkor indulsz el vele, ha már teljesen megnyugodott.

3) Harmadik lehetőség, hogy ahogy elkezd húzni, te azonnal megfordulsz vele a másik irányba. Úgy haladsz vele 1-2 métert, majd visszafordultok a rendes irányba. Ha megint húz, megint fordulás.

Mindhárom technika lényege, hogy a kutyával tudatod, te irányítasz, és nem ő. Egyik sem 1 perces megoldás, türelem, kitartás, következetesség!

A más kutyákra való őrjöngés a szocializáció teljes hiányát mutatja. Ha a húzással sem boldogultál, akkor itt az interneten adott tanács kevés lesz neked. El kéne menni vele kutyasuliba egy szocializációs-rehabilitációs tréningre.

Addig is olvasd el ezt a könyvet, és töltögesd le a sorozatot, sokat fog segíteni, hogy megértsd a kutyád nyelvét, jelzéseit, hogy jobban tudj vele kommunikálni, hogy jobban tudd nevelni.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. jún. 29. 22:16
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Most már kevésbé húz. De a kutyákkal még nem tudok mit kezdeni. Amúgy még van egy furi szokása. Az itatóedényébe bele rakja a mancsát és úgy csinál,mintha ásna. Kiborítja a vizet és nagyon koszos lesz az edénye. Ezt miért csinálja?
2010. júl. 13. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!