Hogyan nevelhetném meg a kutyám?
Figyelt kérdés
Van egy kistestű palotapincsi keverék kutyám , minden nap 3x viszem sétálni , délelőtt , délután , és este. A közelben van egy park ,ahol a kutyák esténként összefutnak . Az én kutyám rendszerint csak a nőstény kutyákkal bír meglenni , azokkal se játszik csak szaglássza őket odalent. A fiúkkal meg nagyon agresszív tud lenni. Azt akarom elérni , hogy ne legyen ilyen a kutyákkal szemben , szoktam nézni a Csodálatos Kutyadokit , ami segít kicsit a nevelésben . De tegnap a parkba is olyan agresszív roham jött rá ,hogy nem tudtam leállítani .Be kellett fognom a száját mert úgy ugatta a kan kutyát és még vagy 5 percig ezt csinálta az emberek szeme láttára .Mondhatom kínos volt . Aki tud vmi jó tanácsot , vmi fogást , az írjon , mert lejárat a kutyám mindenki előtt a magatartásával , pedig itthon semmi baj nincs vele.2011. aug. 10. 13:17
1/11 anonim válasza:
Az én kutyám is ilyen gondokkal küzd/küzdött. Nekem bejött, hogy leguggoltam, oda hívtam magamhoz beszéltem hozzá,közben simogattam.Mikor megnyugodott megint kezdtünk sétálni,amikor megint elkezdte csináltam még egyszer... és így tovább.
2/11 anonim válasza:
próbáld meg azt hogy mikor le érsz vele a parkba akkor nem engeded el a pórázról ha eddig el engedted csak pórázon szétáltatod mikor rájön a roham akkor elindulsz vele a másik irányba. Megcsinálod vele egy párszor és ha nem ugatja őket akkor adsz neki jutalom falatot. Nekem ez bevált. Ja és ne felejts el vele közbe dicsérni ha ügyes.
3/11 A kérdező kommentje:
Az a baj ,hogy szó szerint húznom kell és rángatni magam után (pórázon van ) . Ha egyszer rájön az 5perc akkor rövidre veszem a pórázt és húzom el onnan , ő meg persze menne a kutyához , és közbe ugat , meg hátrafelé néz , nem is nézi merre viszem , semmi . Ha kutya van és agresszív akkor mondhatok neki bármit , simogathatom , ő ugat és csak a kutyára koncentrál , pedig már próbáltam ezt a legugolást .
2011. aug. 10. 13:37
4/11 anonim válasza:
Még mielőtt rájönne az öt perc, amint látod, hogy "na mindjárt rákezd", zökkentsd ki! Húzd oldalra a pórázt (sose felfele!), vagy pökd meg az oldalát. Ezt el kel játszani jópárszor. A kutyadokiban is ezt csinálják.
6/11 anonim válasza:
nekem is ilyen a palotapincsi keverékem.nekem se figyel semmire ha meglát egy kutyát,semmi nem érdekli a multkor én szalámit vittem neki és azzal próbáltam elvonni a figyelmét amikor meglát egy kutyát de semmi csak morog mint egy veszett kutya :) nekem is kínos szokott lenni de nekem semmi nem vált be :((
8/11 A kérdező kommentje:
Talált kutya , 2 éve találtuk és az állatorvos szerint akkor lehetett olyan 2 éves , szóval 4. De az előttem szólóknak , a bökdösés meg a húzás se segít. Ahogy meglát 1 kutyát vagy ugatni kezdi nem érdekli semmi más csak az .Szoktam nézni a kutyadokit és vannak ilyen esetek benne és remélem lesz még pár ilyen hogy orvosolni tudjam az én kutyám.
2011. aug. 10. 15:14
9/11 anonim válasza:
akkor kutyasulit ajánlom...nekem a ceaser milan módszere nagyon bevált nem agresszív a kutyám a többivel és én is a bökdösös módszert csináltam...eddig elképzelhetetlen lett volna más kutyák közelébe vinni de a módszer segített ezen még mindig van 1 -2 kutya amit megugatna de leállítom ahogy látom hogy készül az ugatásra ha túl csendben áll akkor is kizökentem
10/11 A kérdező kommentje:
Ma este ha nem fog esni viszem a parkba a kutyákhoz, de már előre félek mi lesz . De pozitív hozzáállás :) Csak nehezen maradok nyugodt és magabiztos . Biztosan kifogom próbálni a kutyadoki módszerét , minden nap nézem 11kor meg 18:00 kor a Nat.Geo-n :D .Pont ma volt ilyen Kutyaparkos rész ,meg hogy hogyan viselkedjen a kutya a parkban .
2011. aug. 10. 17:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!