Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen lehetőségeim vannak,...

Milyen lehetőségeim vannak, ha a kutyáim össze ragadtak, de nem szeretnék kiskutyákat?

Figyelt kérdés
Külön voltak zárva, tisztában voltam vele, hogy tüzel a szuka. A kan 3 darab, 2 méter magas ketrecen át mászott hozzá. Azt hittem ez lehetetlen.

2019. jan. 17. 13:36
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
85%

Egyáltalán nem komoly műtét, sokkal többet kockáztatsz, ha nem csinálod meg.

Mivel kölykei is voltak, meg most is vemhes, ez jelentősen emeli a gennyes méhgyulladás kockázatát, álvemhesség is könnyebben alakul ki tüzeléseknél, ami szintén veszélyes az egészségére nézve.

Ehhez képest a műtétnek nincs kockázata.

Illetve nem tudom, hogy mennyire vagy vele tisztában, de manapság már chip és a kezdeti oltások nélkül még ajándékba sem passzolhatsz le kiskutyát (erre a dokid is figyelmeztetni fog, ha úgy döntesz, marad a vemhesség), ami azt jelenti, hogy anyagilag is jóval veszteségesebben jössz ki, mint egy szimpla ivartalanítással. Ilyenkor rengeteg helyen akció is szokott lenni, hogy a tavaszi tüzelési időszakot megelőzzék.

2019. jan. 17. 14:24
 12/27 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele, az előzőnél is minden kiskutyát be oltattam, csippeltettem és könyvecskét vettem nekik.
2019. jan. 17. 14:37
 13/27 anonim ***** válasza:
70%
Ivartalaníttasd a kutyáidat. Túl sok a gazdikereső, nem tudjuk mindet befogadni. Nem számít, hogy fajtatiszta. Betegségek is megelőzhetők ivartalanítással. Vemhesen is elvégzik a műtétet.
2019. jan. 17. 15:48
 14/27 anonim ***** válasza:
36%

Előzőnek: a kérdező "fajtiszta" kutyát emleget, nem fajtatisztát.

A lehetőségeid: injekció, ivartalanítás, vagy meghagyod a kicsiket. Az utóbbi lenne szerintem a legrosszabb döntés, főleg, hogy nem fajtatiszták a kutyák, ergo gondolom szűrve sincsenek semmire.

Én a helyedben ivartalaníttatnám a tüzelés végeztével.

2019. jan. 17. 17:25
 15/27 anonim ***** válasza:
63%
Minden kutya fajtiszta, lévén a kutya egy faj, de szerintem nem erre gondolt, mert sajnos a köztudatban a fajtiszta van hozzá nem értők körében.
2019. jan. 17. 18:15
 16/27 anonim ***** válasza:

Kérj időpontot a dokihoz,most ivartalanítják és nem lesznek kölykök,illetve nem lesz ilyen problémád.

Illetve nem lesz gennyes méhgyulladása később.

2019. jan. 17. 19:06
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen az ivartalanítást javaslom, a vemhesség kb. félidejében a legbiztonságosabb. 1 hét alatt felépül a kutyád. Nem nagyobb stressz neki testileg, mint az ellés és kölyöknevelés, sőt sokkal jobbat tennél neki, ha nem hagynád megint lefialni.
2019. jan. 17. 19:24
 18/27 anonim ***** válasza:
2019. jan. 18. 10:48
 19/27 A kérdező kommentje:
Tartok az ivartalanítástól mivel ahol élünk egy doki van aki ezt megcsinálja, DE nem egy olyan esetről tudok, ahol a kutyus majdnem bele pusztult.
2019. jan. 18. 11:07
 20/27 anonim ***** válasza:

Akkor keresni kell más dokit, és igénybe venni valami kutyaszállítást, ha kell.

Itt vannak például ők: [link]

2019. jan. 18. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!