Milyen lehetőségeim vannak, ha a kutyáim össze ragadtak, de nem szeretnék kiskutyákat?
Egyáltalán nem komoly műtét, sokkal többet kockáztatsz, ha nem csinálod meg.
Mivel kölykei is voltak, meg most is vemhes, ez jelentősen emeli a gennyes méhgyulladás kockázatát, álvemhesség is könnyebben alakul ki tüzeléseknél, ami szintén veszélyes az egészségére nézve.
Ehhez képest a műtétnek nincs kockázata.
Illetve nem tudom, hogy mennyire vagy vele tisztában, de manapság már chip és a kezdeti oltások nélkül még ajándékba sem passzolhatsz le kiskutyát (erre a dokid is figyelmeztetni fog, ha úgy döntesz, marad a vemhesség), ami azt jelenti, hogy anyagilag is jóval veszteségesebben jössz ki, mint egy szimpla ivartalanítással. Ilyenkor rengeteg helyen akció is szokott lenni, hogy a tavaszi tüzelési időszakot megelőzzék.
Előzőnek: a kérdező "fajtiszta" kutyát emleget, nem fajtatisztát.
A lehetőségeid: injekció, ivartalanítás, vagy meghagyod a kicsiket. Az utóbbi lenne szerintem a legrosszabb döntés, főleg, hogy nem fajtatiszták a kutyák, ergo gondolom szűrve sincsenek semmire.
Én a helyedben ivartalaníttatnám a tüzelés végeztével.
Kérj időpontot a dokihoz,most ivartalanítják és nem lesznek kölykök,illetve nem lesz ilyen problémád.
Illetve nem lesz gennyes méhgyulladása később.
Akkor keresni kell más dokit, és igénybe venni valami kutyaszállítást, ha kell.
Itt vannak például ők: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!