Milyen lehetőségeim vannak, ha a kutyáim össze ragadtak, de nem szeretnék kiskutyákat?
Ivartalanítani vemhesen is lehet a szukát, mikor befejezte az ivarzást, akkor menjetek el. Kegyetlenségnek hangzik az "abortusz", de kevésbé viseli meg a kutyát, mint az ellés, és az ivartalanítással a jövőbeni hasonló eseteket is megelőzöd.
És igen, sajnos, ha tüzelő szukát éreznek, akkor a kanok mindenre képesek, akár halálos sérüléseket is okoznak maguknak, ha arról van szó, hogy átjussanak egy kerítésen vagy egyéb akadályon. Pont ezért érdemes őket is ivartalanítani általánosságban, de esetedben, ha saját kutyáidról van szó, akkor most a szuka az elsődleges.
Az injekcióról olvastam, ma történt a dolog szóval időben lennénk, de én is azt olvastam róla, hogy felborítja a hormonrendszerét, azt pedig nem szeretném.
Az ivartalanítás szuka esetében egy komolyabb műtét, nem?
Komolyabb, de hosszú távon hasznosabb műtét.
Sok jövendőbeli problémától megovhatod vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!