Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen lehetőségeim vannak,...

Milyen lehetőségeim vannak, ha a kutyáim össze ragadtak, de nem szeretnék kiskutyákat?

Figyelt kérdés
Külön voltak zárva, tisztában voltam vele, hogy tüzel a szuka. A kan 3 darab, 2 méter magas ketrecen át mászott hozzá. Azt hittem ez lehetetlen.

2019. jan. 17. 13:36
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
23%
A szerelem nem ismer határokat. Más nincs, gondolkodj kutyaneveken.
2019. jan. 17. 13:37
 2/27 anonim ***** válasza:
90%
Abortusz.
2019. jan. 17. 13:37
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak elkeseríteni, de ha összeragadtak, akkor van esélyed arra, hogy kiskutyák is lesznek, hacsak nem a tüzelés legelején vagy legvégén történt. Ha ez most történt, akkor az állatorvos pár napon belül tud adni "esemény utáni" injekciót, de ez megbolondíthatja a kutyád hormonrendszerét vagy ivartalanítani lehet még, ha az orvos vállalja (jobban vérzik, mint normálisan, ezért van, aki nem szereti).
2019. jan. 17. 13:39
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

Ivartalanítani vemhesen is lehet a szukát, mikor befejezte az ivarzást, akkor menjetek el. Kegyetlenségnek hangzik az "abortusz", de kevésbé viseli meg a kutyát, mint az ellés, és az ivartalanítással a jövőbeni hasonló eseteket is megelőzöd.

És igen, sajnos, ha tüzelő szukát éreznek, akkor a kanok mindenre képesek, akár halálos sérüléseket is okoznak maguknak, ha arról van szó, hogy átjussanak egy kerítésen vagy egyéb akadályon. Pont ezért érdemes őket is ivartalanítani általánosságban, de esetedben, ha saját kutyáidról van szó, akkor most a szuka az elsődleges.

2019. jan. 17. 13:44
 5/27 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy lesznek kiskutyák tisztában vagyok vele, ezért tettem fel a kérdést, ha nem volt elég egyértelmű.
2019. jan. 17. 13:45
 6/27 A kérdező kommentje:

Az injekcióról olvastam, ma történt a dolog szóval időben lennénk, de én is azt olvastam róla, hogy felborítja a hormonrendszerét, azt pedig nem szeretném.

Az ivartalanítás szuka esetében egy komolyabb műtét, nem?

2019. jan. 17. 13:48
 7/27 anonim ***** válasza:
98%

Komolyabb, de hosszú távon hasznosabb műtét.

Sok jövendőbeli problémától megovhatod vele.

2019. jan. 17. 13:54
 8/27 anonim ***** válasza:
98%
Komyolabb mint a kanoknál, mert hasi műtét. De még mindíg rutinműtétnek számít.
2019. jan. 17. 13:54
 9/27 anonim ***** válasza:
98%
Rutinműtétnek számít. Vidd el az ivarzás után műtétre, nem kell több kölyök. :(
2019. jan. 17. 13:55
 10/27 A kérdező kommentje:
Voltak már kölykei 1x, fajtiszta kutyusok, mindnek találtam gazdát. A jövőben kisebb lesz rá az esély, hogy kölykei legyenek ugyanis 2 lány kutyám van. A kan amilyekkel össze ragadt a szüleimé.
2019. jan. 17. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!