Mit tennétek, ha rajtatok múlna a kutyátok élete?
Hallottam már olyat, hogy kutya fulladt meg mert a torkán akadt valami, és a gazdája azt se tudta hova rohanjon. És hogy őszinte legyen én sem tudom mit kell tenni, ha valami baja lenne a kutyámnak. Vagy, ha elájul, beveri a fejét, megszédül, rosszul lesz, eltörik valamije, megvágja magát rohamot kap...stb. Hallottam, ha fulladozik, meg kell fogni fejjel lefele, és megnyomni a hasát, vagy hasonló. De, nem tudnám megcsinálni szerintem. Van valami könyv, vagy oldal, ahol szó van ilyesmiről?
Ti tudnátok, mit kell csinálni, ha valami baj érné a kutyátokat, és rajtatok múlna az élete?

Ha megakad valami a torkán, attól is függ, hogy mi.
Olvastam egyszer és ismerős kutyásnál be is jött, mert neki is elmeséltem.
Teniszlabda akadt a torkán a kutyának, fuldoklott.
Azt lehet ilyenkor csinálni, hogy a torkán kitapintani a labdát és egyszerűen felfelé nyomni a szája felé. Meg lehet csinálni és azonnal hatásosan kiöklendezi.

Én kutyámat egyszer megcsípte a darázs elájul. gyorsan átvittük orvoshoz közbe hideg borogatást kapott és megkerestem a fullánkot és kiszedtem belőle. ez volt életem legrosszabb napja. megilyedtem, de megmentettem az életét..
utána is volt hogy megcsípte őt a darázs, de nem ájult el csak sírt. gyorsan odafutottam fele a csaphoz és ráengedtem hideg vizet az jobban esett neki. aztán a tappancsában kerestem a fullánkot nem találtam. tapogattam a tappancsát hol érzékenyebb és meglett a fullánk kiszedtem borogatás minden. és rendben volt :)

Akkor szerencséd volt, mert lehetett volna végzetes is az allergia miatt.
Ilyenkor orvos kell és ha nincs, akkor Sandosten tabletta, ami az allergia ellen van.
Nem elég csak a fullánkot kiszedni ám máskor!

Hát már ne haragudj, de veled volt ilyen vagy " velem " ?
Többször is megcsípte őt és mindig kiszedtem belőle kapott borogatást, kötést, fertőtlenítőt, és vizet itattam vele. és ott voltam vele MINDEN percben. tehát nekem te ne mondd meg hogy mit hogyan csináljak !

Ja, mert te mindent tudsz és "istenments", hogy esetleg másnak is legyen igaza.
Attól, mert szerencséd volt, az allergia kockázatát nem lenne szabad kizárni.
Nekem is volt, hogy kutyámat megszúrta darázs, vittem is orvoshoz, kapott is szurit. Fele annyi idő alatt gyógyul, mint borogatással és kipiszkálgatással.
Bizony, mindannyiunknak szüksége van arra, hogy tanuljon másoktól is.
Csak üres kalász hordja fenn a fejét!

Még valami.
Ha itt akár csak egyvalaki is van, aki neked ad igazat és otthon házilag akarja kezelni a rovarcsípést és rámegy a kutyája -- remélem elnyered méltó büntetésed még ebben az életben!

Azt tudom, amit leírtál: kipiszkáltad, meg borogattad.
Az orvost csak most írod, gondolom alibiből.
Te viszont kultúrálatlan és tiszteletlen vagy.
Fontosabb a te önérzeted, mint a felelős válaszadás.
De legalább elismered, hogy ORVOSHOZ KELL VINNI darázs-, vagy méhcsípés esetén a kutyát.

Én erre reagáltam, ahol nem tettél említést orvosról:
"utána is volt hogy megcsípte őt a darázs, de nem ájult el csak sírt. gyorsan odafutottam fele a csaphoz és ráengedtem hideg vizet az jobban esett neki. aztán a tappancsában kerestem a fullánkot nem találtam. tapogattam a tappancsát hol érzékenyebb és meglett a fullánk kiszedtem borogatás minden. és rendben volt :)"
Az allergia bármikor kialakulhat. Tízszer nincs, a tizenegyedik csípésnél lehet.
Ja, sokak szerint nem kell túlzónak lenni és istenments, hogy bárki esetleg mást mondjon, mint amit jónak látsz, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!