Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek jó első kutyának...

Szerintetek jó első kutyának a rottweiler?

Figyelt kérdés
Az unokaöcsém (13 éves) szeretne egy rottweilert, még nem volt kutyája. Szerintem nem éppen neki való, mert pl. ha az én kutyám (ő is roti) megugat valakit, akkor egyszer megdicséri, máskor meg leszidja. Ha meg valami rosszat csinál, akkor magamhoz hívom, erre ő leszidja, h mit csinált. Hiába mondom neki, h ne szidja, mert nem tudja, miért kap. :S Ja, és kan kutyát akar, annak pedig hatalmas fizikuma, és dominanciája van. Szukát nem akar, csak kant...!
2010. jún. 29. 11:09
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
egyébként nincs annyi felelőssége... és az anyja is szeretne rotit, neki is hiába mondom ezt, amit ti is. apja meg nem lakik velük. és mikor az osztálytársai is szenyóznak vele, akkor mondja nekem, h "engedd el a kutyát", meg "uszítsd már rájuk!" én meg nem akarom, h lelőjjék, amiért agresszív...
2010. jún. 29. 11:45
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Nos, hát ez durván hangzik, de mond nekik: ha azt akarják ,hogy bekerüljenek a hírekbe, mint a ,,gyilkos roti" gazdái, vegyék csak meg. Mert a rossz nevelésnek, baleset lehet a vége. Súlyoson megsérülhet valaki, pedig a roti békés kutyus, nekünk is az volt, de érteni kell hozzá.

Jó pár éve sok rottweiler baleset volt, mind a hozzá nemértés miatt. Akkoriban, valahogy divatba jött, ezt a fajtát tartani, aztán rosszul nevelték, és kész lett a baj.

2010. jún. 29. 12:03
 13/19 A kérdező kommentje:
oké, megmondom. meg egy roti tenyésztő mondta, h Magyarországon már mindenki kan kutyát akar... eleinte én is kan rotit szerettem volna, de aztán végiggondoltam, h mekkora fizikuma, ill. dominanciája van, visszatartani pedig lehetetlen egy 14 éves lánynak.
2010. jún. 29. 12:09
 14/19 anonim ***** válasza:
Renáta te vagy az? :D
2010. jún. 29. 13:46
 15/19 anonim ***** válasza:
dobermant aján egy 13 éves gyereknek?az még veszélyesbb mint a roti mivel makacs,nem szereti ha minden hülyeségért le szidják,és nem valami gyerek barát a roti sem valami gyerek barát,kedves kis ölebb és elég nagy,makacs fajta inkább kis fajta vagy közepeset válaszon és ne harci kutyát mert gyereknek nem való egyik fajta sem!!!!!!!!!!!föleg ne kant válaszon mert az egy részt agreszívabb is meg türelmetlenebb!
2010. jún. 29. 13:58
 16/19 A kérdező kommentje:

milyen Renáta?

egyébként a rottweiler nem harci kutya, hanem őrző-védő, és jól kijön a gyerekekkel, csak nem éppen első kutyának a legjobb.

2010. jún. 29. 14:53
 17/19 anonim ***** válasza:

Ha bízol a kutyádban, akkor esetleg hívd át az unokatesód 1 hétre hozzátok, és bízd rá a kutyádat. Ha ennyire következetlen, és nem hozzáértő, a kutya nem fog rá hallgatni, el fog rá kezdeni ugrálni, húzni a pórázt, stb., és így saját magát ébreszti rá arra, hogy alkalmatlan egy roti tartására. :)

Csak egy ötlet, nyilván nem mindegyik kutyánál lehet ezt megcsinálni.

Azt tudják, hogy mennyibe kerül egy ilyen kutya???

Esetleg hívjátok fel közösen a fajtamentést, vagy egy nagyon profi tenyésztőt, vagy menjen el veled a kutyasuliba, beszéljen a kiképzővel (esetleg a kiképző kérje meg, hogy mutasson be 1-2 szituációt egy kutyával, ő hogyan fegyelmezné, tanítaná - biztos lebőgés lenne), egy szakember csak meg tudja őt és a szüleit győzni, hogy ebből nagy nagy baj lehet!

2010. jún. 29. 18:15
 18/19 anonim ***** válasza:
13:46-os vagyok és azt hittem h renátának hivnak. mert ő neki is lány rotia van..stb.
2010. jún. 29. 18:32
 19/19 A kérdező kommentje:

ja, oké, nem Renáta vagyok, hanem Judit. :D

nekem még csak 4 és fél hónapos rotim van, és nem szeretném, ha "elrontaná", mert tényleg múltkor megkérdezte, h kifestheti-e a kutya körmét... xD meg a másik kutyám (aki keverék) azt meg mindenkire uszítja. :(

2010. jún. 29. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!