Meddig marad meg a kutyában a tanult tudás?
Van egy kis 3 hónapos golden retrieverem. Ma volt az első napja a kutyaoviban, heti 3szor járunk mellette pedig visszük egy világbajnok, nagy tudású kutyakiképzőhoz is magán foglalkozásra. Ez nagyon sok időt emészt fel, de persze a kutyatartás ilyen és szivesen csinálom, csak igazából a cél, hogy egy nagyon engedelmes, jó családi kutya legyen belőle, nem több ( egyből halgasson a hívásra, láb mellett menjen póráz nélkül is, egy-kettő trükk).
Az lenne a kérdésen, hogy ha ezeket folyamatosan gyakorlom majd vele nagy korában, de nem viszem az iskolába akkor megmarad-e ez a tudás a kutyában? Vagy szüksége van rá, hogy mindig vigyem?
Egyébként nagyon tanulékony kutyusról van szó.
Én csak saját tapasztalatot tudok írni, kutyaiskolába nem jártam a szüleim berni pásztorával, magam tanítgattam fiatal korában (ül, fekszik, hajol, hátán átfordul, labdát visszahoz, meg is keresi, akkor eszik ha megengedem, ugat)
A szüleim biztos nem tanítják (csak apa megsétáltatja esténként), és ezeket nem ismételgették vele.
Kb két hetente mentem haza, volt hogy átismételtem vele, volt hogy nem, vagy valami kimaradt.
Most lassan 3 éves, de még mindig mindent szépen tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!