Kullancs bentmaradt a kutyában?
Sziasztok! Tegnap délután találtam egy kullancsot a kutyánkban (valamikor délelőtt szedhetette össze, aznap volt oltáson, akkor még nem volt benne). Nem szívta meg magát egyáltalán. Megpróbáltam kiszedni, de nagyon nehezen ment, végül megsérült a potroha és ketté szakadt... :(( Semmi nem volt benne.
Még mindig benne van a maradék, most mi legyen? Mit csináljak? Jelenleg semmi különös nincs vele, ugyanolyan energikus, eszik stb. Nagyon aggódok :(
Jókat kacagok ezeken a "kullancs a kutyában" kérdéseken. :D Én fogok egy falevelet, azzal fogom meg a kullancsot, letépem a potrohát, meg ami kilóg (lábak, ilyesmi), a kutya meg mehet tovább a dolgára. :D Aztán kézmosás vagy 3x, és szevasz.
10 éves a dögünk és semmi baja. Ugyanúgy rohan, meg csóvál, meg öröm-nyüsszög a hülye simogatásért (meg amikor gügyörészek neki, mint egy idióta), meg pacsi, meg ilyen baromságok, mint bármikor máskor.
Szerezz be egy kullancs kanalat, 2 méret van egy csomagba,egyik kicsi azzal a friss pici kullancsot tudod kivenni a másikkal a megszívott rondát :D
Nem szakad bele a feje a bőrbe.
Az a baj ha sokáig van csesztetve a kullancs akkor vissza öklendezi a vért,lehet hogy fertőzött. Ha rögtön a potroha leszakadt akkor nem baj.
Egyenlőre figyeld a kutyád,ha étvágytalan,kedvtelen akkor irány a doki.
Ha véreset pisil az már azt jelenti,hogy a veséi kezdenek leállni,akkor már ritka esetben lehet megmenteni a kutya életét.
jól írták, be kell kenni krémmel vagy zsírral, nem kap levegőt és kijön magától
kiszakítani erővel nem jó ötlet mert leszakadhat a feje, és ha a bőrben marad, gyulladást okoz, rosszabb esetben tályogot
lehet engem is lepontozni az ostobáknak, szeretem látni ha igazam van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!