Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kullancs bentmaradt a kutyában?

Kullancs bentmaradt a kutyában?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tegnap délután találtam egy kullancsot a kutyánkban (valamikor délelőtt szedhetette össze, aznap volt oltáson, akkor még nem volt benne). Nem szívta meg magát egyáltalán. Megpróbáltam kiszedni, de nagyon nehezen ment, végül megsérült a potroha és ketté szakadt... :(( Semmi nem volt benne.

Még mindig benne van a maradék, most mi legyen? Mit csináljak? Jelenleg semmi különös nincs vele, ugyanolyan energikus, eszik stb. Nagyon aggódok :(

2018. szept. 26. 18:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha fertőzést kap, akkor az először a vizeletén látszik meg. Rózsaszínes lesz.
2018. szept. 26. 18:47
 2/7 anonim ***** válasza:
89%
Ha a feje beleszakad az nem okoz bajt. Kiforrja magat idővel. Nem az okoz fertőzėst, hogy egy darab ottmarad.
2018. szept. 26. 18:52
 3/7 anonim ***** válasza:
2%
Kitépni tényleg nem frankó ötlet, mert beszakadhat a feje...zsírral kell bekenni, vagy izzó tűvel böködni a potroháját, akkor kihátrál magától. Kis szerencsével nem lesz a kutyusnak semmi baja,hála az égnek, nem minden kullancs fertőzött.
2018. szept. 26. 18:56
 4/7 anonim ***** válasza:
Szedd ki a maradékot szemöldökcsipesszel. Azzal bármilyen kicsi darabot meg tudsz fogni.
2018. szept. 26. 19:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Jókat kacagok ezeken a "kullancs a kutyában" kérdéseken. :D Én fogok egy falevelet, azzal fogom meg a kullancsot, letépem a potrohát, meg ami kilóg (lábak, ilyesmi), a kutya meg mehet tovább a dolgára. :D Aztán kézmosás vagy 3x, és szevasz.

10 éves a dögünk és semmi baja. Ugyanúgy rohan, meg csóvál, meg öröm-nyüsszög a hülye simogatásért (meg amikor gügyörészek neki, mint egy idióta), meg pacsi, meg ilyen baromságok, mint bármikor máskor.

2018. szept. 26. 19:23
 6/7 anonim ***** válasza:
88%

Szerezz be egy kullancs kanalat, 2 méret van egy csomagba,egyik kicsi azzal a friss pici kullancsot tudod kivenni a másikkal a megszívott rondát :D

Nem szakad bele a feje a bőrbe.

Az a baj ha sokáig van csesztetve a kullancs akkor vissza öklendezi a vért,lehet hogy fertőzött. Ha rögtön a potroha leszakadt akkor nem baj.

Egyenlőre figyeld a kutyád,ha étvágytalan,kedvtelen akkor irány a doki.

Ha véreset pisil az már azt jelenti,hogy a veséi kezdenek leállni,akkor már ritka esetben lehet megmenteni a kutya életét.

2018. szept. 26. 20:16
 7/7 anonim ***** válasza:

jól írták, be kell kenni krémmel vagy zsírral, nem kap levegőt és kijön magától

kiszakítani erővel nem jó ötlet mert leszakadhat a feje, és ha a bőrben marad, gyulladást okoz, rosszabb esetben tályogot

lehet engem is lepontozni az ostobáknak, szeretem látni ha igazam van...

2019. aug. 17. 00:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!