Lehet keverni a tápokat? Baj, ha ezt így adom?
10 éves, közepes testű, lakásban élő, ivartalanított szuka kutya. Érzékeny a gyomra és a bundája száraz, fakó. Megfelelő étrend lenne ez számára?
De ha a magas fehérje és magas hústartalmú, gabona mentes tápot nem bírja, akkor se adhatom ezt neki?
Mert úgy tudtam, hogy a Royal jó minőségű, attól még, hogy nem tiszta hús és zöldség ..
Én sem keverném, főleg nem ennyi félét és főleg nem Royalt, úgy, hogy ráadásul egy érzékeny gyomrú kutyáról beszélünk.
A RC minden, csak jó minőségű nem, pusztán jó a marketingje.
Én, mint érzékeny gyomrú kutya gazdája, azért tapasztaltam egyet, s mást.
Ha leírnád eddig milyen tápokat próbáltatok amit nem bírt a gyomra, az segítene. Viszont én sem a keverést, sem a Royal Canint nem tanácsolom.
Az érzékeny gyomornál ez csak rontana a helyzeten!!!!!!
Az érzékeny gyomrú kutyánál az egyik legfontosabb hogy az étrendje "monoton" legyen mert csak akkor lesz képes optimális emésztésre, ha a gyomra megszokik 1 ismétlem 1 féle tápot.
Másik fontos szempont, hogy a táp minél kevesebb gabonát tartalmazzon! Maximum rizs, a legjobb a burgonya vagy édes burgonya a hús mellet. Könnyen emészthető húsokból legyen a táp, ha lehetséges akkor egyfehérjés, vagyis egyféle hústípus legyen benne. Könnyen emészthető hústípus legyen: csirke, pulyka, nyúl, kacsa, maximum bárány. Fehérje arány 20-24% között legyen még a zsír 9-14% között.
Keresd a Light megjelölésű tápokat. Ezeket merem ajánlani más érzékeny gyomrú kutyuás gazdik ajánlásai alapján:
De a fentiekben leírt szempontokat követve nézzél körbe más webshopokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!