A tapot es a hust szabad keverni?
A kutyam magaba nem eszi meg a tapot..
ezert ugy adtam neki enni hogy fott hus (csirke) + konzerv + táp (acana halas)
Szabad igy?
Kismeretu kutya ! Mert azt is hallottam nem szabad keverni a tapot a hussal...
Próbálgass többféle tápot, ízt. Lehet nem szereti.
Ha nagyon nem akarja, akkor csináld azt, amit én: főtt hús+főtt brokkoli és főtt sárgarépa, esetleg főtt rizs/köles/zab.
Adhatsz neki túrót, tojást, sajtot, kefirt is, meg mindenféle belsőségeket.
Így is lehet teljes értékű a kutya kajája.
Konzervvel nem ajánlott etetni.
Próbálj ki több féle márkát, ízt. Vagy válts át teljesen B.A.R.F.-ra. De keverheted is. Az ismerősöm táp+barf módszert alkalmazza és a kutya 6. éve köszöni jól van. Teljesen egészséges.
Főtt hússal nem olyan rossz keverni mint nyerssel, de ez sem feltétlenül ajánlott.
A nyers húshoz erős gyomorsav kell, a feldolgozott táphoz gyenge. Ha sokáig nyerset kap a kutya, akkor a sav megerősödik, és ha hirtelen válasz, és tápot kap marni fogja a gyomrát a felesleg. Fordítva pedig megterhelő lehet neki, mert nem lesz elég erős a gyomorsava a húshoz (csonthoz meg végképp). Ebből adódóan az emésztési idejük sem azonos.
Alapjáraton amúgy sem túl jó ötlet kevergetni össze vissza, mert a tápnak jó esetben jól be vannak állítva a tápanyag arányai, és plusz dolgok hozzáadásával ez felborulhat. Sok kutyánál még kétféle táp közötti váltás is hasmenést okozhat.
Szerintem dönts, hogy táp vagy hús. Mindkettő jó lehet. Ha saját magad rakod össze a kaját (nyers vagy főtt) akkor állítsd össze megfelelően, ha pedig tápoztok akkor válassz egy jó tápot (konzerv nem kell).
Ha jó a táp de nem eszi, akkor vedd el előle 10 percen belül, és következő etetésre kapja ugyanazt. Lehet, hogy 1-2 etetés így kimarad, de nem fog belehalni. Nem szabad hagyni, hogy válogasson, mert rákap, és a végén szinte semmi sem lesz jó neki..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!