PDTDI-be az üzemanyagba szabad-e keverni akármilyen adalékanyagot jelen esetben injektor tisztítórol van szó. Gyártó Liqui Moly?

A PD motorok német konstrukciók, eus gázolajra tervezték őket, mi az hogy túl száraz gázolaj? :D
Amit a 2000+baros gázolaj nem tud kimosni, azt az injektortisztító majd kimossa?
Szerintem felesleges.

Ha magasabb égéshőt szeretnél, akkor tankolj a gázolajra pár liter evo neo-t, olcsóbb mint az injektortisztító.
Szerintem annyival nem tudod megemelni az égéshőt, hogy a dugattyútetőről elkezdjen leégni a korom.

OMW párti vagyok és, ha már adalékolni akarsz akkor inkább használ prémium dieselt átlag 35-40 ft-al kerül többe, ami 55 liternél kb 2200 Ft. Pl: OMW Maxx Motation. Ebbe már alapból vannak egyéb adalékok amik biztosan nem fognak kárt tenni a motorba. Kevesebbet nem fog enni, viszont könnyebben indul hidegen és szebben jár tőle a motor is. 2-3000 km alatt lepucolja a lerakodásokat.

A hazai Spurit használom évek óta,nálam tökéletesen bevált.
(Peugeot Hdi)
Kis olvasnivaló : [link]
Kolléga Castrol TDA-ra esküszik.

Valószínű semmit,ott "normális" a gázolaj... :-)
A Delphi rendszerű Mondeókból pl itthon nemigen találsz olyat ahol az üa. rendszer ne fingott volna ki..Renault 1,5dCi dettó.Érdekes módon nyugaton elvétve keletkeztek ilyen hibák...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!