A kutyám morog rám, hogy ha megsimogatom miközben eszik. Ez mennyire elfogadható?
Az előttem szó ó 3 válaszolóval értek egyet. A kaját bármikor el kell tudnod venni a kutyádtól.
A gazdával szemben nem engedhető meg ilyesmi. Ki kell tudnod szedni még a szájából is bármit.
Ne hagyd rá még a jelzésértékű morgást sem.
Rendezzétek a falkasorrendet, mert ebből később gond lehet.
Természetesen nem állandóan csesztetem kaja közben csak néha szoktam tesztelni. Mi a jó módszer?
Odaadom a kaját, hozza nyúlok a kutyahoz, és ha morog akkor azon felül hogy közlöm vele hogy "nem", vegyem el az ételt vagy koppintsak a fejére? És ha elveszem, utána vissza adhatom? Nem nagyon akarnám kaja nélkül hagyni.
Amúgy úgy adom oda neki hogy lerakom a tálat, ő leül és megvárom amíg nem csak a kaját fikszirozza hanem rám néz és akkor tolom elé, csak akkor ehet. Amikor morog és raszolok vagy odébb húzom előle a tálat akkor megint leül és várja hogy engedélyt adjak.
(De pl ha a párom csak oda hajit neki valamit, akkor a földről minden további nélkül azonnal megeszi.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!