Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti akik házőrzésre használjáto...

Ti akik házőrzésre használjátok a kutyátokat, mit vártok tőle?

Figyelt kérdés
Komolyan foglalkoztat ez a téma. Egyrészt simán ki lehet iktatni egy kutyát, de ha esetleg mégsem próbálja meg s betörő,, akkor mit vártok a kutyátoktól? Ha bejut az ember, és a kutya megharapja, neadj isten megöli, azért titeket büntetnek meg. Akkor mégis mit vártok a kutyátoktól, hogy sarokba szorítsa a betörőt anélkül hogy bántaná? Gondolom ezt azért kevés kutya teszi meg. Akkor mégis mire jó manapság egy házőrző?
2019. jan. 1. 19:24
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
49%

10-es:Nem szabadna így tartani! De vagy naiv vagy, vagy nem nézel tv-t, vagy még sosem vettél részt állatkimentésben rossz helyről,vagy nem járkálsz és nézel be kerítéseken kis faluban, tanyára se jársz, lepusztult környezetű emberek közé se, és sorolhatnám.

Mert sajnos van akihez odakerül egy kutya, és 1 méter láncon éli le az életét, ha van maradék kaja, ami leginkább száraz kenyérhéj odadobják neki, ha nincs akkor így járt.

Tapasztalat.Sok ilyen helyről kimentett kutya gazdája vagyok.

Nálunk nagy udvaron szabadon élnek, mindenük megvan.Szenvedtek eleget régen.

Én csak annyit várok tőlük, hogy jelezzenek ha jön valaki.Nem is kell elvárni, mert anélkül is teszik.Mivel sokan vannak, soha nem merne bejönni senki.Viszont akit ismernek,gond nélkül beengedik, sőt örülnek neki.Ha ott vagyunk,számukra idegen is bejöhet.

Ha egyedül vagyok otthon éjjel, nekem ez hatalmas biztonságot ad, meg más állatainkat is védik.De nem ezért lettek.

2019. jan. 4. 11:44
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Èn sokáig egy tanyán laktam egyedül nőkènt. Kamera kilőve mivel árom sem volt. 3 kaukázusi kutyám volt akkor. Semmit nem ettek fel amit nem tőlem kaptak. Kinti benti kutyák voltak, este bent aludtak velem, már amelyik bent akart. Remek jelzőkutyák voltak, fajtájukból adódóan vèdtèk a területüket. Senki nem mert bejönni 3 èv alatt. Nekem biztonságèrzetet adtak, ès kölcsönösen imádtuk egymást:)
2019. jan. 4. 16:23
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Mindig nagytestű keverék kutyám volt, van és lesz.

Volt, hogy jött volna be a kapun a kisebbség, hogy ő körbenézne, van-e vas. Mondom nincs. Majd megnézi. Az én 155 centim nem ijeszti meg. De egy 80 kilós kutya igen. Nem győzött kifutni.

A tóparton ott merem hagyni a cuccaim, amíg úszok. A kutya rajta fekszik, és senki se nyúl bele.

Volt, hogy a kertben nekem akart jönni egy kóbor kutya. Az enyém fél perc alatt leszerelte.

A gyerekeimre csúnyán se lehet nézni, nem hogy idegennek hozzáérni. Először nem szól, csak beáll a gyerek és az idegen közé.

De a legtutibb az volt, mikor a besurranó ott vinnyogott a garázsban, mikor hazaértünk. Nem bántotta, csak amikor ki akart menni, leverte a lábáról.

Idegenekkel se agresszív, de nem is az a nyalizós. Kivétel a gyerek, azokkal egyből haver. Volt, hogy egy éves rokongyerek tépte a száját, de annak is örült. Nem veri le a lábáról a totyogóst se. Igazi bohóc.

2019. jan. 4. 17:14
 24/24 anonim ***** válasza:
Nem komoly betörés ellen, de sajnos errefelé előfordul, hogy illetéktelenek bemásznak az udvarra pl. szerszámért, bicikliért, stb. Mivel nagy intelligenciaszintje nincs az ilyeneknek általában, a nagyyestű kutya bőven elég elrettentés ahoz, hogy ne másszon be. Pedig 2 labradorról van szó, akik mindenkit szeretnek :D Nem házőrzőnek vannak tartva, de a méretükkel és a mély hangjukkal távol tartják az ilyeneket.
2019. jan. 4. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!