Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti akik házőrzésre használjáto...

Ti akik házőrzésre használjátok a kutyátokat, mit vártok tőle?

Figyelt kérdés
Komolyan foglalkoztat ez a téma. Egyrészt simán ki lehet iktatni egy kutyát, de ha esetleg mégsem próbálja meg s betörő,, akkor mit vártok a kutyátoktól? Ha bejut az ember, és a kutya megharapja, neadj isten megöli, azért titeket büntetnek meg. Akkor mégis mit vártok a kutyátoktól, hogy sarokba szorítsa a betörőt anélkül hogy bántaná? Gondolom ezt azért kevés kutya teszi meg. Akkor mégis mire jó manapság egy házőrző?
2019. jan. 1. 19:24
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Dehogynem, sajnos lehet. A szomszédom pont ilyen, 2 méteres láncon tartja “házőrzesre” a max 15 kilós terrier keveréket. Nem szereti a kutyát, csak úgy van. Próbáltam tőle elkérni, bejelentettem jegyzőnél, egyik sem volt hatásos... szót érteni nem lehet vele. Nem szereti a kutyát, nyilván láncon nem is tud ház házat őrizni, főleg úgy hogy mindenkit szétnyalna aki csak ránéz, de mégiscsak kell neki. Nem veri, de simogatást sem kapott tőle soha.
2019. jan. 1. 20:12
 12/24 anonim ***** válasza:
62%

Apósoméknak van így kutya, igazából arra van, hogy jelezzen, de nem ugat meg minden szír-szart csak ha valaki megállj a kerítésnél vagy be akar jönni. Úgy van taníta, hogy csak a tálból vegye el a kaját így a mérgezés lehetősége csökken.

Szóval annyi az elvárás, hogy ugasson akkor amikor kell még ne bújjon mindenki seggébe, szóval ha netán mégis valaki nem a kapun jönne be valamelyik házigazda kíséretében akkor ijesszen rá.

2019. jan. 1. 20:21
 13/24 anonim ***** válasza:
20%

11: Akkor miért nem őt kérdezed? Csak nem uszítja rád a terriert.

Ha nem szereti, nem érdekli, akkor miért nem adja oda?

2019. jan. 1. 20:41
 14/24 anonim válasza:
8%
Nekem a kutyan BISON HAVAGNESE.Benti kutyus de mj inkabb kint tartjuk semmi baja nem lesz.Szep helyen lakunk de megis elofordulnak a patkányok.A Mi kutyank mindig elkapja es meg is öli egeret, patkanyt.Jo hazorzo, es sokszor ugat meg a legismertebb rokonokra is.Egyik ismerosunket beengedtuk es meg ugy is megkapta a labat.Sztem minden kutyaban van egy ugy nevezett VÉDELMI ÖSZTÖN.Sztem a betorok tartanak a kutyaktol.En ezert NEM kotom ki a kutyust mert nem tud a betoro utan szaladni.Szerezz tobb kutyat vagy bizz onmagadban.De sztem betanithato, a nagyobb kutyak jobban védelmezik a hazat.Megis olhetnek barkit, bar nem hiszem.Rakj ki a kapura ilyen kutyajelet hogy NAGY KUTYA VAN stb.
2019. jan. 1. 20:43
 15/24 A kérdező kommentje:
13-as, mint mondtam nem lehet vele szót érteni... szerinted tudom miért nem adja oda? Legalább annyira nem értem mint te. Azt hajtogatta, hogy házőrzésre kell neki, és ha odaadja nekem, akkor senki nem fogja őrizni a portát. Ennyi esze van a vénembernek.
2019. jan. 1. 20:45
 16/24 A kérdező kommentje:

14-es, inkább hallgattál volna...

U.I. Bichon havanese.

2019. jan. 1. 20:46
 17/24 anonim ***** válasza:
24%
A kérdező egy 12 éves, fotelállatvédő.
2019. jan. 1. 20:47
 18/24 anonim ***** válasza:
33%
Mit várok a házőrző kutyámtól?? :D Naaa, szerinteed?? na, na, mit gondolsz? :D
2019. jan. 1. 21:14
 19/24 anonim ***** válasza:
72%

Oké, nyilván, aki komoly szándékkal, előre megfontoltan be akar törni, az ki tudja iktatni a kutyát.

De mifelénk az a jellemző, hogy akár napközben is piti, besurranók meglátják a kertben pl. a kikészített horgászcuccot és meglépnek vele. Házőrzés alatt nem fegyveres, nindzsacuccal felszerelt, profi bűnözők elhárítására gondolok, hanem hogy csak úgy ne jusson senkinek eszébe jutni bejönni, ha megtetszik neki valami. Az ilyeneket azért a mi két kutyánk a kertben pont visszatartják. Illetve nem csak betörők távol tartása a házőrzés, hanem pl. a kóbor macskáké is. Amíg nem volt kutya, folyton az ablakunk alá pisiltek. Egy élmény tényleg, mikor az egész terasz folyton macskahúgy szagú...

Ezeknek a feladatoknak tökéletesen megfelelnek a kutyáink. És lehet szépíteni, mézeskalácsba csomagolni, de nálunk alapvetően ez a dolguk. És ez nem jelenti azt, hogy ne szeretnénk őket. Nekik is van feladatuk a háznál és nekünk embereknek is, és ez így van rendjén.

2019. jan. 1. 22:10
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Az elszánt profikat nem tartja vissza egy kutya, de egy könnyű prédára leső besurranó tolvajt már lehet, hogy igen. Egyrészt már az is segítség, ha jelez, másrészt pedig sarokba is tudja szorítani, úgyhogy bonyolítja a szarka életét és ezért lehet, hogy inkább könnyebb prédát választ. Nálunk is hiúsított már meg a kutya betörést csak azzal, hogy felhívta a hangjával a figyelmet rá (megjegyzem, egy másik társaságot pedig a riasztó hangja bírt távozásra).

Amit el szoktak felejteni, hogy a kutya nem csak az embertől védheti meg a javainkat, hanem más állatoktól is. Egy róka vagy kóbor kutya sok bajt tud okozni, ha valaki kisebb állatokat tart (baromfi, nyúl), viszont sok esetben elkerülik azt a helyet, ahol az udvarban harapósabb lakó van.

Hogy a házőrzéssel kapcsolatban mit várok tőle? Elsősorban azt, hogy jelezzen, mert már ez is nagy segítség, másodsorban ha bejönne valaki, akkor ideális esetben szorítsa sarokba és csak végszükség esetén harapjon. Egyébként ha látványosan kint van a "harapós kutya" figyelmeztetés, onnantól kezdve kicsi az esélye, hogy megbüntetnek. Nekünk azt tanították, hogy ebben az esetben a "sértett" csak abba köthet bele, hogy vagy nem volt jól látható helyen a tábla vagy csak szöveg jelezte, ő meg nem tud olvasni. Amit még a házőrzésen túl elvárok tőle, hogy jó tagja legyen a családnak, de ezért nekünk is tennünk kell. Igaz, ha velünk jön a hétvégi kirándulásra (mint most), akkor nem őrzi a házat :).

2019. jan. 2. 00:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!