Hogyan használjátok az ostort a kiképzésnél és a későbbiekben a fegyelmezésnél?
A kutyát is meg ütitek vagy mellé üttök, a földre? Vagy csak a hangjával ijesztitek?
Illetve nem lenne jobb egy lovaglópálca, mint ez? Mert ez olyan irányíthatatlannak tűnik számomra. [link]
Mivel nem vagyok állatkínzó, nem használok ilyet.
Munkavonalú német juhászt, amerikai staffordshire terriert és amerikai akitát neveltem sikeresen klasszikus kiképzési módszerekkel. A "legdurvább" amit használtam az a szöges fojtó, ami neve ellenére egyáltalán nem bántja a kutyát.
De miért lenne állatkínzás?
Bár tudom, hogy itt még a szilveszteri láncra kötés is az.
Sőt idehaza még ezt sem értik sokan, pedig vadászkutyáknál és petárdás esetek megelőzésére is kiváló: [link]
Lövés tesztet én is csinálok, szoktatom is ehhez a kutyáimat, szilveszter éjjel pedig kennelbe vannak zárva. Én nem az otthon kutyával izgulós fajta vagyok.
2 kan kaukázusi mélyen alszik a tűzijáték alatt
Mire használnád pontosan az ostort? Nem igazán értem.
Segédek szokták akkor használni, ha a kutyát kissé fel kell "ébreszteni". Az ostor hangjától némely kutya felpörög.
Ostorral nem ütik a kutyát. A testre mért ütéshez puha, hajlékony szivacs botot használnak.
ma 11:13
Egy petárdának teljesen más hangja van a kutya számára, mint egy lövésnek.
Nagyon sok kutyáról tudom, lövésálló és petárdázáskor pánikol.
Az ostornak köze nincs a fegyelmezéshez. El vagy tévedve kissé.
A sportkutyások használnak lovaglópálcát, de korrigálásra, nem ütik vele a kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!