Német juhász fajtamentésnél rengeteg ilyet találsz. De kezdő gazdának, illetve annak, aki nincs tisztában a fajta és vonal sajátosságaival, nem adnak ki!
(Csak mellékesen teszem hozzá, hogy én nj-t, bordert és hasonló divat fajtákat csak attól a nagyon kevés jó tenyésztőtől hoznék el, mert olyan szinten romlott az állomány egészsége, hogy mezei tenyésztőtől, szaporítótól, menhelyről sokkal nagyobb esélyjel kerül ki beteg kutya, mint egészséges.)
Off: Ha ennyire sajnálod az ivartalanított kutyákat, akkor barátkozz a gondolattal, mert ha örökbe akarsz fogadni egy mentett kutyát, azt vagy már ivartalanul kapod, vagy ha még kölyök, akkor ivartalanítási kötelezettséggel.
Nekem is ivartalan kutyáim vannak. Boldogok és nem hiányolják az ivarszerveiket.
Igen, minden menhelyen és fajtamentésen CSAK ivartalanítási feltétellel vihetsz el kutyát, vagy már úgy kapod. Te is egy, a saját tökeit sajnáló nyominak tűnsz aki nem az állat igényeit tartja szem előtt ivartalanításnál, hanem egyből személyes támadásnak veszed, mintha levágnák a farkadat.
Gyanúsan egyébként csak faroknövelő szándékkal kell neked ilyen kutya, úgy érzem.
7-es vagyok. Herélni nem kellett, mert lány. Ivartalanítva van természetesen, egyrészt hogy megelőzzem a nem kívánt szaporulatot, másrészt hogy idősebb korában ne legyen daganat vagy méhgyulladás.
A természete nem változott, ugyanolyan pörgős, jó kutya maradt. És a közhiedelemmel ellentétben el sem hízott.
Ha fajtamentéstől vagy menhelyről fogadsz örökbe ott vagy ivartalanítva vagy ivartalanítási kötelezettséggel adják ki.
Ha tenyésztőtől vásárolsz, ott szintén a szerződésbe belefoglalják azt (a legtöbb helyen),hogy ivartalaníttatni kell a kutyát. De ez a saját érdeked és a kutyáé is.
Egyébként nem ismerek olyan tenyésztőt, aki ilyen habitusú kutyát adna kezdő gazdinak vagy családi kutyának. Remek családi kutya válhat belőle (nálunk is családtag, nyaralni is visszük), de csak hozzáértő kezekben, megfelelő neveléssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!