Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van olyan, hogy egy orzo vedo...

Van olyan, hogy egy orzo vedo kan kutya keson ero tipus?

Figyelt kérdés
Es ha igen attol meg kialakul minden aminek ki kell ugye ?(orzo vedo oszton,ferfiassag) ?

2018. dec. 1. 18:14
 1/6 anonim ***** válasza:
85%

Nagytestű fajták 1,5-2 éves korukra érnek be, így a védőösztön is ekkor szokott elindulni.

Milyen fajta?

2018. dec. 1. 18:19
 2/6 anonim ***** válasza:
93%
Az őrző-védő kutyákkal komoly képzésre járnak, hogy annak mondhassák el őket. Attól, hogy esetleg megvan bennük az ösztön, nem lesznek őrző-védő ebek. A férfiasság pedig egy vicc, nem is értem mire gondolsz alatta.
2018. dec. 1. 18:22
 3/6 anonim ***** válasza:
90%
Férfiasság?! Ha ilyen szót használsz egy kutyára, inkább hanyagold a kutyatartást... Főleg az őrző-védő fajtákat. Sajnos a kérdésedből az látszik, hogy nem értesz túlzottan a kutyákhoz.
2018. dec. 1. 19:00
 4/6 anonim ***** válasza:
41%
Nekem van egy kan kaum 3 èves ès egy fèl èves kaukázusi keverèk szukám. A kan körbecsókol bárkit, a kis szuka igaz mèg kölyök de kis mèregzsák. Nincs olyan hogy ne jellezen ha a házban van akkor is ugat,èber, nem enged be az udvarra senkit, ha nem vagyok ott. Nekem nem örző cèllal vannak, de a kiscsaj kellemes meglepetèst okozott, kicsinek mindenki leírta, hogy egy nyámnyila kis nyuszi lesz ha felnő.
2018. dec. 1. 19:05
 5/6 anonim ***** válasza:
71%

Mivel kutya, ezèrt fèrfiassàga NEM fog kialakulni. Ö nem fèrfi, jèzusom.

Màsik dolog, az örzö-vèdö munka egy komoly kikèpzès nyomàn tanulható a kutya szàmàra. Attól, mert vettèl egy pibúllllt, attól mèg nem lesz örzö-vèdö eb. Meg ne bàntódj, de a mondanivalód tartalma ès külalakja alapjàn, mèg egy BH kisèrökutya vizsgàn se mennèl àt a kutyàddal.

Ès csak szólok, hogyha elkezded sajàt kútföböl piszkàlni, “vadítani”, ahogy a magadfajta nevezi, azzal felkeltheted ugyan az ösztöneit (ha vannak egyàltalàn, mert neked tenyèsztö nem adott volna kutyàt, az biztos, szóval pibùlllka szapis valószínüleg), de egy teljesen konktrollàlhatatlan, mindenre/mindenkire veszèlyes àllat lesz belöle.

2018. dec. 1. 22:58
 6/6 anonim ***** válasza:
64%

Kiképzésen, csibészelésen nem teljesít úgy ahogy kéne vagy csak nem nézed ki belőle?

Az enyém pl őrző védő fajta besorolásba van (remélem jól írtam) de amúgy ha megismered azt se tudnád elképzelni hogy egyáltalán ugatni tud. Egy igazi órás plüss mackó. Na de mikor a kiszökött a kutya az utcán aztan egyenesen engem tamadot sétánál az én tedy macim egyből tudta mit kell csinálni és neki köszönhetem már 2 alkalommal hogy megúsztam a kutya támadást. Mindkét esetben nagytestű támadot meg, egyszer majdnem arcon haraptak, a másiknál karra támadot de az enyém még időbe letudta rólam rántani. Ha célod is vele a terület vagy személyvédelem ajanlom a kiképzést :) (az eseteim a kutyám 1-1,5 éves kora közt történtek)

2018. dec. 2. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!