Akinek kutyátok és madaratok is van, és látják egymást, tehát nincsenek elzárva, milyen kutya és milyen madár? Melyikük volt előbb, mennyi idősek voltak, amikor összekerültek, és hogy ment az összeszoktatás?
Sehogy, nagy vadász a kutyám, a tyúkokat megfojtja most is. Annyit sikerült elérni nála, hogy ha figyelmetlenségből előfordul hogy ki van engedve egy légtérbe mindegyikük (pl. udvar), akkor ne egyből kapja el, és ha még időben észreveszem hogy levadászni készül a tyúkot erélyesen ráparancsolva a helyére tudom küldeni. Ez van kint.
Bent papagájaim vannak, a biztonság kedvéért el is vannak barikádozva odahúzott székekkel amíg a kutyus benn van, de őket meg se próbálta bántani, tudja hogy nem szabad. Csak nézegetni szokta őket. Felügyelet nélkül azért soha nem szabad hagyni velük.
Tacskó keverék kutyám van.
Jack russellem van, zebrapintyeim voltak(12 és 13 éves korukban haltak meg maguktól) a kutya jött melléjük, ha kalitkában voltak, semleges volt velük a kutya, viszont egyszer takarításkor az egyik elszabadult és a kutya szájából kellett kiszedni, de túlélte.
Nagyszüleimnek volt egy tyúkos-kacsás időszakuk, próbaként bementem a kutyával a baromfiudvarba és nagyon meglepődtem, hogy nem is akarta őket bántani.
Két kanárihoz (másfél - két évesek) jött egy 10 hónapos yorkie fajtajellegű kutyus. Ahogy meglátta a kalitkát, ugatott, rászóltam. Aztán még egyszer ugyanez, és azóta nem ugat. Simán fel tudna ugrani hozzájuk, ha akarna (110 cm magas komódon áll a kalitka, és volt már itt "vendégkutya", amelyik egyből felugrott), de nem akar. Nézni sem szokta őket. Viszont amikor tisztítom a kalitka tálcáját, és a kanárik a padlón vannak, persze a rácsos résszel lefedve, akkor a kutyi mindig odajön szaglászni meg nézelődni. De soha egy hangot nem ad ki, és nem is vadul be, csak bámulja őket, tök aranyos. :)
Szerintem ha szabadon lennének, más lenne a helyzet, mert az utcán is rohan a földön csipegető madarak felé mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!