Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan vegyem rá a szüleimet,...

Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy kapjak egy kutyát?

Figyelt kérdés

Egész életemben könyörögtem egy kutyáért(szó szerint 14 éve) de a szüleim mindig azt mondják, hogy csak: Majd...

Mindig segítek a házimunkában, rendesen tanulok,szinte kitűnő vagyok a suliban is. Barátnőmék sokat utaznak és sokszor kérnek meg minket,hogy vigyázzak a husky kutyájukra.Egy nagy kertes házban lakunk kinti_benti lenne a kutyus. Reggel,amikor hazaérek, a suliból és estefele levinném sétálni,takarítanék utána meg minden.

és már nem tudom mit csináljak hogy lássák,elég felelős vagyok,hogy kutyám lehessen.

2018. dec. 21. 17:52
1 2
 1/13 anonim válasza:
2018. dec. 21. 17:59
 2/13 anonim ***** válasza:
33%
A szuleid alapjaraton tudjak hogy kepes lennel vele jatszani,takaritani es torodni vele? Ha latjak hogy felelosseg teljes vagy akkor lehet hogy belemennenek csak unszold oket kitartoan. Az is lehet higy karacsonyra kutyust kapsz nem? Tudasd veluk hogy nem fog a suli es a hazimunka rovasara menni es hogy mennyire szeretned minden vagyad egy kutyus es hogy torodnel vele amennyit csak kell, hatha meg enyhul a szivuk igy az unnepekre.
2018. dec. 21. 17:59
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha 14 év alatt nem győzted meg őket akkor már sehogy. Törődj bele. Nekem sem engedték így csak akkor lett kutyám mikor elköltöztem otthonról.

Egy dolog, hogy szerinted te felelős vagy, megint más, hogy a felelős kutyatartás nem kevés pénz. Majd felnősz és azt csinálsz amit akarsz és arra költöd a saját fizetésed amire akarod.

2018. dec. 21. 18:10
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Minden gyerek abban a hitben él, hogy a kutyával foglalkozás kimerül annyiban, hogy suli után megsétáltatod "meg minden".

Hát nem.

A kutya ESZIK, iszik, pisil, kakil, feleszik dolgokat, beteg lesz, rosszul lesz, játszik, rosszalkodik, szocializálódik, oltásokat kell kapnia, féreghajtást kell kapnia, chipet kell kapnia, és pont olyan, mint egy gyerek, valami MINDIG van vele. Vagy nem bír otthon meglenni egyedül, vagy üvegszilánkba lép, vagy gombát eszik...

Olyankor pedig vagy AZONNAL autóba ültök és rohantok vele az ügyeletes állatorvoshoz, vagy elpusztul.

Egy kutyát nem lehet moslékkal meg teszkós olcsó táppal etetni, hacsak nem akarod, hogy éjjel-nappal zöld hasmenése legyen.

A minőségi kutyaeledel nem olcsó, mellé kellenek még neki felszerelések, nyakörv, póráz, tálak, fekhely, játékok... az oltások, a féreghajtás, a chip, szintén nem olcsó, ráadásul

NAGYON ajánlott az ivartalanítás minél előbb, ha van egy kis esze a gazdinak. Az szintén pénz, szuka kutyánál meg azért komolyabb műtét.

Az oltásokat évente ismétlik, a féreghajtást 3 havonta kell, a chipet nem elég beültetni, regisztráltatni kell...

Egy kutyához szökésbiztos kerítés kell, nagy udvar, normális szomszédok. A kinti-benti életmód tök jó, de lesz kutyaajtótok? Te fogod megcsináltatni?

Vagy ki-be engeded a kutyát, mikor épp kaparja az ajtót? El fogja játszani egy nap ötvenszer kb.

Reggel 1 órával előbb kelned kell MINDEN NAP, hogy el tudd vinni sétálni, tudj neki enni, inni adni, foglalkozni vele kicsit, mielőtt elmész otthonról.

És hétvégén is, meg szünetben is. Nincs olyan, hogy te délig alukálni szeretnél, a kutya meg addig üljön csendben az ajtóban és várjon.

A takarítás szintén nem semmiség: a kertből a kakit össze kell szedni, a lakást tisztán kell tartani, mancsnyomokat felmosni, a szőrt porszívózni, szétrágott játékokat, ételmaradékot eltüntetni...

Abban szinte biztos vagyok, hogy 14 évesen nem tudnád biztosítani az anyagi részét egy kutya ellátásának. Innentől kezdve ez már a szüleidre hárul.

Ha orvoshoz kell vinni, ha vásárolni kell neki, bármi, az mind a szüleidre hárul.

Ha bármi baj történik vele, az szintén a szüleid gondja lesz. Sőt, mivel kiskorú vagy, a felelősség is teljes mértékben a szüleidé, ha a kutyával bármi történik vagy bármit csinál.

A gyerekek pedig baromi hamar képesek ráunni a háziállattal való feladatokra, és valahogy szépen átszáll minden anyura.

Ja, azt még nem is említettem, mennyire nehéz lehet egy kutyát nevelni. A gazda feladata, hogy szobatisztaságra, engedelmességre és úgy általában mindenre megtanítsa. Te gondolom még nem olvastad ki a kutyákról szóló szakkönyveket. Az, hogy barátnődék kutyájára néha vigyázol (de nem te neveled), az nem tapasztalat.

Nem tudsz mit csinálni, még nem vagy felnőtt, ergo amit te a nyakadba veszel, azt a szüleid is a nyakukba veszik. Ha ők úgy érzik, hogy nem fér bele nektek egy kutya, akkor nem.

Egyszer te is felnősz, elköltözöl, önálló életed lesz, és akkor annyi kutyád lehet, amennyit csak akarsz. Addig meg pl. eljárhatsz menhelyekre önkénteskedni, van mindenhol rengeteg árva kutyus, aki örül a törődésnek.

2018. dec. 21. 18:24
 5/13 anonim ***** válasza:
86%

"Az is lehet higy karacsonyra kutyust kapsz nem?"

Józan eszű, felelős ember tudja, hogy állatot NEM ADUNK AJÁNDÉKBA, főleg nem egy gyereknek.

Pont az ilyen "karácsonyra kiskutyát" mentalitású emberek miatt vannak tele a menhelyek meg az utcák kóbor kutyákkal. Nem vagytok rosszindulatúak, csak buták. De inkább ne szólaljatok meg.

2018. dec. 21. 18:26
 6/13 anonim ***** válasza:
13%
#5-os es miert kell altalanositani engem azert mert megkerdeztem hogy nem e kutyat kap karacsonyra? Na inkabb az ilyen dumagepeknek nem kellene megnyikkannia. Erdekes hogy a nagynenem is kutyust adott a lanyanak karacsonyra megsem vegezte a menhelyen. De te persze nagyon ismered az embereket hogy egy kerdes alapjan egy kalap ala veszel barkit. Neked is a zsepibe kellett volna maradni szerintem.
2018. dec. 21. 18:36
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
Jo eszu felelos ember meg nem csinal ilyen embert mint te. Goreny
2018. dec. 21. 18:36
 8/13 anonim ***** válasza:
Amugy mondtam egy szoval is hogy ha az en gyerekem lenne akkor vennek neki karacsonyra kutyat? FEL TETTEM NEKI EGY KERDEST FELFOGTAD ?!? Honnan tudjam hogy a szulei milyenek? Lehet tenyleg azt kap.
2018. dec. 21. 18:38
 9/13 anonim ***** válasza:

A kutya havonta nem kis költséggel jár. Ha bármi baja van, állatorvoshoz kell vinni. Ha kell, az éjszaka közepén és akkor is, ha épp másra kellene a pénz. Neki nincs társadalombiztosítása, minden orvosi látogatás sok pénzbe kerül. Nem tudom, hogy mennyi zsebpénzt kapsz, de ezek nem zsebpénznyi összegek.

Egy alkalommal valami belement a kutyám fülébe, természetesen este 9-kor. Orvosi ügyelet, 30ezer forint. És nem volt nagy baja.

Ha a szüleid nem akarják, fogadd el.

2018. dec. 21. 19:59
 10/13 anonim ***** válasza:

Volt már más állatod? Azt szokták mondani, hogy kutya előtt érdemes kipróbálni, hogy tud-e a gyerek gondoskodni egy kevésbé foglalkozásigényes állatról (csiga, hörcsög, halak...). Ha nem tud, akkor legalább időben kiderült, hogy egy kutyáról sem tudna.

Ha ez vigasztal, 18 éves koromban kaptam kutyát, pedig 7 éves koromtól én gondoztam a tyúkokat és a nyulakat, illetve amikor általános iskolás koromban volt kutyánk, őt is javarészt én sétáltattam. Egyébként karácsonyra kaptam és azóta is itt van velünk (öreg, minden hét egy ajándék vele).

2018. dec. 21. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!