Szeretnék egy kutyát de nem tudom, hogy vegyem rá a szüleimet?
kb 100000 ilyen kérdés van.
olvasgass vissza.de hogy válaszoljak is: gondolom kezdeti fellángolás. ezért mondták a szüleid,hogy várj még vele. lehet,hogy egy hónap múlva már hörcsögöt akarsz vagy kismacskát.
és gyerek vagy még. lehet ha meg is kapod a kutyát megunod és a szüleidre marad. meg kell értened őket is,hogy mitől félnek, miért nem vesznek neked. az a kutya 15-20 évig él, minden nap több óra foglalkozást igényel. ennyi idősen nem tudod belőni,hogy te erre tényleg képes vagy -e.gondolom a szüleid jobban ismernek,ezért nem engedik.
én a helyedben olyan állatot kérnék,ami nem él olyan hosszú ideig. te is letesztelhetnéd magad,hogy mennyire megy a felelősségvállalás. és háziállatod is lenne.
pl törpesün vagy hörcsög.
Bizonyítsd be nekik hogy törődni fogsz vele, hogy elég felkészült vagy rá. Én most kaptam meg a kutyusom, menhelyről (az én szüleim ingyen akartak, úgy gondolták, később úgyis sokat fognak érte fizetni). Szóval csak könyörögd ki hogy elmenjetek egy JÓ menhelyre (fontos a külső!!! főleg ha a szüleid előítéletesek...) és válassz egy idősebb kutyust, 2-3 évest, akinek nem olyan nagyonnagyon rossz az előélete (erről kérdezd a menhelyest), mert a rossz előélet nagy nyomot hagy benne. Ha a szüleidnek, megtetszik a kutyus, aranyosnak találják, nyert ügyed van. Ha valamicske szánalmat látsz a szemükben, firtasd azt a témát, hogy milyen rossz lehet neki...), és az is bejön a legtöbb esetben. Ha azt mondják, gondolkodnak rajta, járkálj napokig szomorú fejjel, bizti hogy megsajnálnak. ;-)
Azt is mindenképp kérdezd meg a menhelyestől: van e betegsége a kutyának, vagy volt e komolyabb baja? az én kutyám beteg volt, havonta fizettük érte a 60.000 forintokat.
12/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!