Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért akarnak minden kutyafajt...

Miért akarnak minden kutyafajtát ugyanolyan jelleműre formálni?

Figyelt kérdés
Úgy érzem minden kutya egyforma manapság. Az emberek elvárása, hogy minden kutya emberimádó, született gyerekdajka, szobakutya, városikutya legyen aki mindenkivel elvan, mindenkit szeret, meg lehet vele jelenni nagy társaságban. Legyen minden kutya ilyen és csak a küllemük más hogy lehessen válogatni. Mikor eredetileg minden fajtának más volt a jelleme, másra tenyésztették ki, de ma már alig van különbség! Mire jó ez? Van még olyan fajta amilyen megfelel annak amire kitalálták és nem olvadt be? Pl egy dobermannban mennyi van abból amire kitalálták, amit leírtak róla régen? Szerintem nem sok, csak egy ijesztő külsejű, de belül belőle is egy cuki kutya lett... Vagy akármelyik más kutyában, amelyik eredetileg nem volt egy kedves bárányka? Persze az embereknek így kényelmes de így mi marad a kutyafajta értékeiből?
2010. jún. 27. 18:47
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Azt úgysem tudod elérni , hogy a családodnak ne engedelmeskedjen , max ha a falkában a kutya közvetlenül alattad van , de az meg megint gázos.De am nem teljesen értem hogy miért akarod ezt elérni , de mind1 nem az én dolgom....
2010. jún. 30. 09:01
 22/22 A kérdező kommentje:
És miért élnék a családommal amikor dobermannom lesz önállő és felnőtt koromban? Én nem fogok velük élni egész életemben, csak amíg egyetemre járok. Úgy gondolom ez a normális. Különben meg senkit nem érdekel a kutya rajtam kívül szóval ez nem okoz prblémát és nem is baj mert nem őket kell hogy érdekelje.
2010. jún. 30. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!