Miért akarnak minden kutyafajtát ugyanolyan jelleműre formálni?
Nos , a rettenthetetlen nem azt jelenti hogy barátságtalannak kell lennie az emberekkel , sztem ha bemennél egy vadidegenhez ahol dobermann őrködik , és még meg is próbálnád megtámadni igencsak megnézhetnéd magadat , nem egy ijedős kutya.A másik , hogy a kutya megérzi a "rossz" embereket , ha valaki ártó szándékkal közeledne felé , biztos nem menne oda hozáá hízelegni a kutya.Keménynek meg nagyon is kemény a dobermann , csak nézz meg egy munkaversenyt és meglátod.
Am meg a sok szaporítónak köszönhető hogy ilyenek a kutyák , mert az ideggyengétől kezdve mindent "gyártanak" nem törődve a következményekkel(a fajta hanyatlása.Aki olyan kutyát akar , mint ami a könyvekben van , aaz vegyen tenyésztőtől , és akkor azt kapja amire számít.Am meg nem a házikedvencek között kell szétnézni , persze hogy féllősek a kutyák mikor a saját gazdája üti-veri azért , mert szétszedte a papucsát , utánna meg ha valaki felemeli a kezét a kutya már össze is húzza magát.Az hogy milyen lesz a kutyád (félős , agresszív stb) az csakis a nevelésen múlik semmi máson.Egy kis taancskót is belehet úgy vadízani , hogy mindennek nekimenjen , és egy pitbullt is meg lehet úgy szelidíteni mint egy bárányt.
Van egy border collie keverékem. Ugyanolyan mint én...és mikor én is megváltoztam, ő is megváltozott. Régebben vad volt egy kicsit, nem szerette a gyereket,idegeneket (a családban 3 gyerek van), kutyaiskolába minden kutyának nekiment, mi voltunk, azok,akiket már majdnem kicsaptak, a sok verekedésért, és mindenki félt tőlünk, vagyis a kutyámtól. Pedig egy border collie keveréktől nem ezt várjuk el, ugyebár.Sohanem vertem a kutyámat, csak félreneveltem ,de azt nagyon. Mikor megváltoztam, már nem ugyanaz az a csaj lettem, mint előtte, ő is megváltozott.
Lett egy másik kutyám... ő egy staffordshire terrier.
Nem hasonlít rám, (nem nálunk van) mikor megyek hozzá, képes megmorogni néha,vagyis a fogát mutatja. Fél,bizalmatlan az idegenekkel, és tényleg megérzi a rossz embereket. Volt tanárunkat mindenki utálta, mi is. Mindig kiabált, stb. nagyon rossz tanár volt. találkoztunk vele, a kutyust meg akarta simogatni, az meg elbújt a hátam mögé nyüszítve. Egy rendőr megbüntett egyszer, nem kedveltem. Találkozutnk vele is. Megnézte a kutyust, meg akarta simogatni, a kutyám ugyanezt megcsinálta... elbújt a hátam mögé, és nyüszített míg el nem ment.
2 különböző kutyám van. Az egyik egy staffi, és félénk nagyon. A másik egy border collie keverék, és vad. Szóval egyik sem a fajta tulajdonságait örökölte... de imádom őket, még ha ilyenek is, és ezt szeretem bennük... hogy különbözőek, hogy igazi egyéniségek!!!
Természetes én jó helyről fogom venni.
Nem azt akarom hogy mindenkinek nekimenjen! Alapvetően olyan kutyát akarok akivel nyugodtan lehet élni és nem kell lakatlan szigetre menni. De az is fontos, hogy bizalmatlan, bátor kutya legyen akiről tudom hogy megvéd (nem ténylegesen, a lényeg a SZÁNDÉK), akit legalábbis hidegen hagy a többi ember, gyerek, nem imádja őket, én vagyok neki a fontos, nem alázkodik meg mindenkinek, nem lehet lekenyerezni, nem fogad szót mindenkinek. Tudom hogy van keményebb kutya is de nekem az is fontos hogy sportolhassak vele, viszont egy kauval, káj-jal nem annyira lehet bár szerintem olyanok mint az én elvárásaim. És azért persze fontos a nevelés, de az alapvető jellemet gyökresen nem lehet megváltoztatni.
A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:05
Bocs de te már megint kevered a dolgokat.Amiről te beszélsz , az gondolom egy összeszokott társaság ahol szinte mindíg egymással játszanak a kutyák , és a gazdik ott beszélgetnek stb.Ha te odamennél mint idegen , és rékiabálnál valamelyik kutyára , nem hinném hogy az a kutya jó szemmel nézné a dolgot , nemkizárt hogy meg is morogna.Azokat az embereket , akiket sokszpr lát a kutya a gazdája közelében , a család barátjaként tekinti a kutya nem pedig egy sima idegenként ezt vegyétek figyelembe! Én is szóltam már rá a kutyasuliba az egyik kutyára , mert a gazdája a kezembe adta a pórázát hogy fogjam meg amíg segít pakolni és lefektette a kutyát , és mikor elment a gazdája a kutya ugye ment volna utánna de én visszafektettem , míg ha egy vadidegennek adta volna a pórázt , azt nem biztos hogy eltűrte volna a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!