Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy vegyem ra a szuleimet,...

Hogy vegyem ra a szuleimet, hogy kutyat tarthassak tombhazban?

Figyelt kérdés
nagyon szeretnek egy spanielt, mar mindent tudok rola csak azzal van baj h szuleim nem engedik
2008. nov. 6. 16:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
En ezzel nem akarlak elszomoritani. Nagy csaladi hazban elek oriasi kerttel (videken elek) es spaniel kutyank van azon kivul meg egy masik. A spanielt ajandekba kaptam es egy eve van velem, de a szuleim nem emgedtek meg hogy bent tartsam, pedig mar 4 eves szobatiszta, de nem vele van baj hanem a szulokkkel. Tehat az aszulotol is fugg szerintem. Mert Tobit (az en kutyamat) meg lehetne engedni mert mikor veceznie kell akkor jelzi. De nem engedik a szuleim sajna. Beletorodtem mert neki jo int, barmikor futkoshat.Csak az a baj hogy eddig hazban elt es nagyon kivankozik be, es mikor meglat engem az ablakba akkor kaparja istenesen az ajtot :D...A szuleimet bosszantja es en sajnalom Tobit :(. De meg ez sem gyozi meg a szuleimet.Tehat ha valami jo otletet kapsz, megkoszonnem ha megosztanad velem, hatha nekem is van eselyem meg.... Amugy en mar szoktettem be es aludt is velem, jol birta sot kifejezetten szerette bent. Sok sikert :)
2008. nov. 15. 13:46
 12/12 anonim ***** válasza:

Olvasd el ezt a cikket, mert sztem nyugodtan lehet tömbbe kutyát tartani!!

"A kutyát ma már a legtöbben nem munkára, hanem társállatként tartjuk, kis túlzással családtagként. A kutyáról pedig tudni kell, hogy falkaállat, és ebben az esetben a humanoidok az ő falkája. Vagyis a kutya akkor boldog, ha a nap jelentős részét a falkatársaival töltheti, nem pedig egyedül a kertben, rosszabb esetben akár kikötve. A lakásban tartott kutyát azért szokták sajnálni, mert szegény be van zárva és nem mozoghat eleget. Na most egyrészt a kutya nem örökmozgó: a napja nagy részét átszundikálja, akár lakásban, akár kertben van. Másrészt pedig megfigyeléseim szerint pont a kertben tartott kutya él ingerszegényebb környezetben: neki általában sokkal kevesebb séta és foglalkozás jut, mondván hogy úgyis kint van a kertben egész nap. Így aztán nem találkozik kutyahaverokkal, új szagokkal, élményekkel: ő van igazán bezárva, nem a lakásban élő kutya, aki jó esetben napjában háromszor-négyszer is kalandozni indulhat a gazdájával a környéken.

Bódognál nagyon jól megfigyelhetőek a természetes preferenciák: ha vidéken vagyunk, egész nap kolbászolhatna a hatalmas kertben, de nem teszi. Ha mi a házban vagyunk, ő is jön. Ha nagyon hosszú a séta, ő is elfárad, és alig várja, hogy felborulhasson pihenni. Ráadásul annak, hogy eredetileg panelkutya, van egy érdekes hozománya. A szobatisztaságot a kertre is kiterjeszti: területen belül nem hajlandó elvégezni a dolgát, azzal megvárja a sétát.

Úgyhogy maradjunk annyiban, hogy aki szerint nem való kutya a lakásba, az csak a rendszeres sétáltatást és foglalkozást, a plusz takarítást kívánja elkerülni. Meg esetleg a szőrhegyeket. Mert abból tényleg jut, nem kevés."

2009. nov. 6. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!