Lehet Cocker spánielt tombhazban tartani?
COCKER spániel eléggé gondozás igényes kutya, nem írom, inkább itt a link:
Szija!
Nekem van egy gyönyörű cocker spánielem. Kezdetben amíg kicsi volt bérházban laktunk kb. féléves korában viszont családi házban költözünk. Természetesen jobban érzi magát a itt ahol kedvére szaladgálhat és még ha egyedül van itthon is jól letudja magát kötni. Nagyon játékos és csintalan a kertben viszont így kevesebb rosszaságot és kárt tud okozni.
Személyes véleményem szerint a kutya nem való bérházba, de ez mindenkinek a saját felelőssége, és ha valaki hát én tudom hogy mennyire lehet vágyni egy kiskuytára! :)
Mindenesetre még mielőtt magadhoz veszel egy spánielt vagy akármilyen kutyust, gondolj arra te mindenkor felelőséggel tartozol iránta, akkor is amikor még kölyökkutya, akkor is ott kell lenned vele amikor az éjszaka közepén beteg, vagy amikor már megöregszik és még több törődést igényel. Az én spánielem sem fiatal már, és sajnos szomorúan tapasztalom a környezetemben hogy ha egy kutya megöregszik már nem is olyan aranyos mint egy kicsi pedig idősebb korban még több odafigyelést, szeretet igényel!!
Jó egésszéget és sok örömet kívánok Neked és a leendő spánielednek is!
Hááát.. én sosem ajánlok egy vadász kutyát szobakutyának. De persze ezt te tudod. De azt ugye tudod, hogy azzal a kutyával naponta kilométereket kell menned, hisz neki van ám mozgásigénye! Ő nem elégszik meg egy "lemegyünk, pis-pis, és felmegyünk" sétával. Viszont a menhelyeken nagyon gyakori az olyan kutya, akit kizárólag lakásba ajánlanak, mert alig van mozgásigénye, esetleg rövid a szőre stb. Érdemes ilyen helyeken körül nézni.
Nekem van egy spanim, hát, eléggé le tud fárasztani ;) Kertes házban élünk, ettől függetlenül minden délután megyünk, kirándulunk egy nagyot, de legalább minden második nap. Patak parton megyünk végig, ahol lesheti a kacsákat, aztán amikor hazajövünk még teli van energiával. Ilyenkor játszom vele egy keveset, aztán vágódik be az ágyba. Pedig nem fiatal, már öt éves :) Szóval te tudod, de akkor nem lesz sok szabad délutánod, persze egy kutyáért mindig megéri ;) Gondosan olvasd végig a tudnivalókat a spaniról, mert nem olyan egyszerű ám! Jah, és télen kerüljétek a bozótos helyeket, folyó-, tópartokat, nádasokat, mert alig tudod majd kihúzni a fűből! Érzi a kisemlősök szagát és addig nem nyugszik, ameddig meg nem fog egyet (volt már nem egy rossz élményem... patkányok, hörcsögök, cickányok, madarak a szájban... de ez a spani! :D)
nem nagyon jó ötlet,merta spánieleknek sok a mozgásigényük...
de ha nagyon szeretnéd,legalább 4-szer vidd le agy nap sétálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!