Nem tudok dönteni, hogy Labradorom vagy Dalmatám legyen? Melyik lenne jobb?
Nagyon cuki mind a 2. :)
Nekem most Labradorom van, fehér kan.
Volt régen Dalmatám is de sajnos elpusztult. :(
Szerintem Dalmatát vegyél. :)
A dalmata alapvetően egy roppant intelligens kutya, aki gyorsan tanul, ugyanakkor a makacsság sem áll távol tőle. Érzékenysége fokozott, s a durva bánásmódot évek múltán sem felejti el. Mégis fogni kell, mert az engedékenységet rögtön ki is használja. Az idegeneket ugyan jelzi, de barátságos és kedves velük, így házőrzésre nem a legalkalmasabb. Szereti a gyerekeket, s gazdájához rendkívül, talán túlzottan is ragaszkodik. Mozgásigénye hatalmas, bármikor bármennyi futkározásra hajlandó. Ezt azért nem árt megadni neki, mert hajlamos a hízásra. Legszerencsésebb párosítás, ha a gazdi sportos életmódot él.
Én a dalmatát ajánlom, ha jó gazdi vagy. Emellett nagyon cukik és szépek. :)
szerintem labradort vegyél:)
úgy tudom hgy a dalmata elég " idegbeteg" tud lenni ...meghát a régi szomszédomnak volt és akárhányszor láttam mindig csak vadul ugatott..és nemcsak én láttam..
meg szerintem a labrador szebb is :)
Inkább a labrador. De, attól függ: első kutya? Házba, vagy lakásba? Mennyi idő lesz foglalkozni vele? Csak kedvencnek, vagy valami feladatra?
A dalmatákat , egyébként nem szeretem. Volt egy, amelyik a németjuhászunknak igen vadul neki ugrott. Bizonyára , egy rosszul nevelt dalmata volt, és nem mind ilyen bolond, csak az ilyen rossz tapasztalatok miatt nem kedveltem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!