Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Adtatok új nevet a kutyátoknak...

Adtatok új nevet a kutyátoknak, miután hozzátok került, ha már előzőleg kapott valamilyen nevet? Ha igen, mi volt az oka, és mennyire volt könnyű megjegyeztetni a kutyával az új nevét?

Figyelt kérdés
Némelyik kutyának olyan kacifántos nevet tudnak adni, menhelyen is, tenyésztők is.
2018. dec. 5. 10:27
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha új nevet adsz, alapvetően a hasonló hangzásra kell figyelni, akkor könnyen meg tudja tanulni.

Mi nem neveztük át a menhelyről befogadott kedvencünket, csak becézni kezdtük.

2018. dec. 5. 10:36
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mert olyan neve volt, amire az eletben nem figylet volna, hosszú is volt. Kb 2 hét alatt teljesen megtnulta.
2018. dec. 5. 10:37
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi átneveztük, amikor kölyökként hozzánk került, már csak azért is, mert hangzásra hasonlított az eredeti neve egy olyan parancsra, amit a másik kutyánk már tudott (na meg mert az eredeti név nem igazán jött be). Viszonylag gyorsan (pár hét) megtanulta.
2018. dec. 5. 10:45
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Kettő kivételével talált kutyáink voltak, így nem tudhattuk az előző nevüket és adtunk nekik nevet. Pillanatok alatt megszokták, nem volt semmi probléma.

Annak a kettőnek is akinek tudtuk az eredeti nevét új nevet adtunk, mert az egyiknek megalázó neve volt, a másiknak meg bonyolult és erőltetett, velük sem volt gond, pedig egyik általunk adott név sem alliterált az eredeti nevükre.

2018. dec. 5. 11:06
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Az első kutyámnak tuti hogy volt már vagy 5 neve, én akkor is választottam neki egy újat, ad1 mert fogalmam nem volt a régiekről, ad2 új élet, új név. Kb. Két hét alatt megtanult rá figyelni.

A mostani kutyámnak is biztos volt neve, valamit hallottam hogy mi, de ettől függetlenül is újat tanította neki. Ő egy hónap alatt tanulta meg.

2018. dec. 5. 11:20
 6/19 anonim ***** válasza:
A tenyésztős kutyák sem feltétlen a törzskönyvi nevet viselik. Más a hívónév és más a tk név. Pl. Ha neked van balami beceneved, ahogy a haverjaid hívnak, akkor az sem kerül bele a személyidbe.
2018. dec. 5. 11:21
 7/19 anonim ***** válasza:
Hozzánk kölyökként került mindkét (törzskönyves) kutya. Az egyiknek maradt a törzskönyvi neve, mert illett rá, ez a hívóneve is. A másiknak külön hívóneve lett, bár jó a törzskönyvi is, de valahogy nem tudtam elképzelni, hogy úgy hívjam, így kapott új nevet.
2018. dec. 5. 12:14
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Megtartottuk az eredeti neveket.
2018. dec. 5. 13:17
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Én igen. Vizslát hoztam el az előző gazdájától, ott az volt a neve, hogy Cuki. Ez a név alapból nem tettszett, plusz miután elhoztuk kiderült hogy egyáltalán nem az, hanem domináns, neveletlen.

Az első perctől halgatott a nevére, gondolom tettszett neki a lejtése, Bogi lett.

2018. dec. 5. 13:52
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Menhelyi kutya, tudtommal nem volt neve.

Mikor jeleztük az örökbefogadási szándékot, akkor vitték állatorvoshoz, aki adott neki oltási könyvet, és ki is töltötte, feltehetőleg hasraütésszerűen kitalált nevet írt be neki.

Ami nekünk egyáltalán nem tetszett (Pedró volt). :D

(Nyilván nem is hallgatott rá.)

Mi Félix-nek neveztük el.

2018. dec. 5. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!