Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyának jó az esővíz inni?

A kutyának jó az esővíz inni?

Figyelt kérdés
2018. dec. 4. 18:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A lapos tetőt ha elég sokáig esik megszoktam többször is seperni hogy tiszta maradjon. Legutóbb is így történt.

Elsőnek feljön a korábban széllel is odahordott retek ami maradéktalanul távozik a lefolyón. Másodjára és harmadjára is van kosz, még akkor is ha 24órája megállás nélkül esik.

Ebből nem kell nagy ész kitalálni hogy a retek vagy folyamatosan mosódik ki a légkörből, vagy magába az esőbe is van.

Bárhonnan is jöjjön az esőfelhő, biztosra vehető hogy az útvonala során belemegy egy-két szén/olajerőmű általi égéstermék, 2-3városnyi kipufogott korom és mialatt leesik jelenleg a vegyes tüzelésű rendszerek füstmaradványai is bele kerülnek.

Ezt abból állítom biztosra hogy ősszel még fűtés előtt sárgás dolgok voltak a tetőn (afrikai homok), most meg koromfekete. Ezt issza a kutyád.

Ha már mindenképp esővizet akarsz itatni vele, akkor 200literes hordóban tárold a vizet.

Kettő csapot ráteszel: az itatós csap olyan magasra kerül hogy általa mindenképp bennmarad 30-50 liternyi víz a hordóban. A sokáig álló víz nem ideális, ezért a második csap legalulra kerül hogy legkésőbb hetente leereszd azt a vizet amit az itatós csapon nem tudsz kinyerni.

Ha nincs felrázva a hordó akkor a fentebb sorolt dzsuva a kutyát elkerüli, azonban ha desztillált vízhez hasonló állapot állna elő, amit kétlek de mégis nagyon hasonló, "ihatunk e desztillált vizet" kulcsmondattal érdekes irományokra lelsz az interneten.

2018. dec. 4. 19:18
 12/17 A kérdező kommentje:
Megértettem, köszönöm!
2018. dec. 4. 19:48
 13/17 anonim ***** válasza:
80%
Az esővíz alapból nem tiszta, úgyhogy teljesen mindegy, hogy milyen edénybe gyűjtöd össze.
2018. dec. 4. 20:12
 14/17 anonim ***** válasza:
66%

Mint emelt kémia tanulmányokat folytató ember, én is megerősítelek benne, hogy nem, az esővíz NEM tiszta. És bár a csapvíz minősége is elmarad mondjuk a Németországitól (Magyarországon keményebb a víz, mint Németben) sokkal kevésbé ártalmas, mint az esővíz, ami a legkörből összeszedi a szennyeződéseket és ezek a csapadékkal együtt lehullanak a földre.

Összefoglalva:

Az esővíz olyan irdatlanul retkes, hogy azt el sem tudod képzelni. Ne add a kutyának.

Nem tudom, de ennyire nincs pénzetek, hogy fáj az a kevés napi 1-2 liter csapvízre? Mert akkor nem kellett volna kutya.

2018. dec. 4. 20:57
 15/17 A kérdező kommentje:

Igen, annyira nincs pénzünk, hogy számít az a napi 2l csapvíz, és enni se adok a kutyának, csak naponta 3x kiteszem a napra.

Ugyanmár, miért kell rögtön támadni? Ráadásul ilyen abszurdummal, hogy nincs pénz napi 2l vízre. Nem is értem ilyen csekély mennyiséget hogy lehet a spóroláshoz kötni...

Fentebb leírtam, hogy miért, mert jobbnak gondoltam, mint a klóros víz.

2018. dec. 4. 21:14
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

A csapvíz fehérsége nem a klórtól van, hanem a nyomástól. Nyugodtan adhatod neki, ha ivóvíz tisztaságú.

Esővizet hanyagold, az minden esetben szennyezett, könnyen férges lehet tőle.

2018. dec. 5. 01:13
 17/17 anonim ***** válasza:
82%
Ha tényleg klóros nálatok a víz (nálunk pl. az, én meg sem tudom inni), akkor próbáld meg azt, hogy egy tiszta edényben állni hagyod pár órát. A klór ugyanis kipárolog belőle. Nálam van egy tiszta zománcos kancsó (tejeskancsó), amit semmi másra nem használok, ebben van a víz, ebből töltök magamnak és a kuvaszomnak is. Bár ő aztán meginná simán a klórosat is, de hát nem kerül semmibe állott vizet adni neki, szóval ő is azt kap.
2018. dec. 5. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!