A közép és nagy spiccek alkalmasak lehetnek sportkutyának? Nem a törpe és a kicsi, őket tudom, hogy nem.
Rengeteg törpe spiccel agilityznek, jól! Vb-n is látni nem egyet! És pl sok szamojéddel bikejöringeznek is.
Nyilván behatárolt sportokra jók, de minden kutyával lehet dolgozni, versenyezni.
Nos, nálam ezek a sportok vannak, amikhez a kutya is tudna csatlakozni: futás, túrázás.
És ezt kiegészíteném agilityvel, amit ugye kutya nélkül nehéz kivitelezni, de nagyon tetszik az a kutyás sport. :-)
5-ös vagyok.
A gondolatmenetem kezdete attól lett volna, csak az autocorrect kijavított, és nem vettem észre.
Egyébként tesómnak van törpe spicce, 2 is. Ha éppen úgy adódik, akkor az agaraimmal együtt megyünk túrázni erdőbe, bírni szokták olyan 10-12 kilométerig. Utána azért már látszik, hogy fáradnak. Szóval attól is függ, hogy mennyit akarsz velük túrázni. De azt hozzátenném, hogy tesóm így nevelte őket már kis koruktól kezdve, nem olyan, mint az átlagos spicc-gazdik, hogy mennek pár kört a háztömb körül, és vége is a sétának. A közép spiccek azért energikusabbak, részben, ahogy te is írtad, a hosszabb lábaik miatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!