Mit tegyek? Van egy kölyök német juhász kiskutyám.
Boltban csonterősítőnek kétféle tablettát ajánlottak.
Az egyik kicsi és közép testű kutyáknak való, a másik
nagytestűnek, mivel az én kutyám még kistestű ezért
azt mondta, hogy a kicsit vigyem
Szerintem meg etesd jó minőségű táplálékkal és akkor nem kell semmiféle csonterősítő. Ha túladagolod, azzal csak tönkre teszed a kutyát.
2013. jan. 2. 22:27
2/11 anonim válasza:
Mivel eteted a kutyát? ha megfelelő minőségű táppal, akkor nem szabad pluszban csonterősítőt adni. Többet árt, mint használ. Csontfejlődési zavarokat okoz.
2013. jan. 2. 22:29
3/11 A kérdező kommentje:
Először is köszönöm a gyors válaszokat!
Az igazság az,hogy nem mindig minőségi tápot kap.Kapja az egyszerű junior tápot és a házi kosztot.Mellette gondoltam azt,hogy valamiféle csonterősítőt lassan elkezdek.
2013. jan. 2. 22:55
4/11 anonim válasza:
Így nem fogod tudni, hogy mennyit kell belőle adnod, hiszen nem tudod, hogy a táplálékkal mennyi kálcium jut a szervezetébe. Amúgy a kálcium hiányt sokkal jobban tolerálja egy fejlődő kutya, mint a kálcium többletet. Ha orvosilag nem indokolt, akkor én nem adnék neki.
Azt nem tudod megoldani, hogy a vegyes étkezés helyett inkább kizárólag jó minőségű, nagytestű kölyök tápot adj neki? Inkább megéri most többet rákölteni, mint később az állatorvosnak adni a pénzt. A németjuhászok közt amúgy is gyakori a csípő DP.
2013. jan. 2. 23:17
6/11 A kérdező kommentje:
Rendben.
Nagyon köszönöm.
De akkor úgy nem lehetne,hogy nem mindig kap ebből?ha már megvettem,akkor nem lehetne valami pozitív módon felhasználni az ő számára? és amúgy is a kicsi és közép méretű kutyáknak valót vettem. nem is tudom...akár hetente egy tabletta,persze ezek után odafigyelek,hogy miből mennyit adok neki. Még egyszer köszönöm!
Végül is ki lehet számolni nagyjából, hogy menniyt kap és hogy mennyit kell mellé pótolni. Nézz utána a neten, hogy a most adott kaják miből mennyit tartalmaznak és számold ki, hogy mennyi tabletta kell mellé. Inkább kevesebbet kapjon, mint többet!
2013. jan. 2. 23:35
8/11 A kérdező kommentje:
Előző hozzászólásodra azt tudom írni,hogy nekem eddig mindenki azt mondta,hogy vegyes táplálkozás a jó. a nagytestű táp mindig nem az igazi,mert túl egyoldalú lesz az étkezése.
2013. jan. 2. 23:36
9/11 A kérdező kommentje:
köszönöm,már olvasgatom is!
2013. jan. 2. 23:42
10/11 anonim válasza:
Akkor az a "mindenki" nem értett a kutyákhoz. ;) A kutyáknak nem kell változatos táplálkozás, hanem megfelelő táplálék összetétel kell. Akár nyers, akár főtt táplálékot kap, be kell állítni a megfelelő összetételt és mindig ugyanazt kell kapnia. Száraztáp esetén sem kell váltogatni. Ez nem jelenti azt, hogy alkalmanként nem kaphat mellé ezt-azt, de a fő táplálékot nem kell ok nélkül változtatgatni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!